Yapay zeka endişeleri video oyunu çalışanlarını cuma gününden itibaren greve teşvik ediyor

Şaibe

Member
Yapay zeka “açıklarının” endişelere yol açması üzerine SAG-AFTRA'daki video oyunu sanatçıları cuma gününden itibaren greve başlayacak.

Ekran Oyuncuları Derneği-Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu'na bağlı video oyunu seslendirme sanatçıları ve hareket yakalama sanatçıları, yapay zeka korumalarına karşı cuma sabahı 12:01'de greve gidecek.

Bu, video oyunlarında SAG-AFTRA sanatçılarının ikinci grevi. Sendika, video oyunu sözleşmelerinde ücretlerin ve iş güvenliğinin kazanımlar sağladığını kabul ederken, etkileşimli medyadaki yapay zeka güvensizlik kaynağı olmaya devam ediyor.

ON BİNLERCE OYUNCU EVO TURNUVASI İÇİN LAS VEGAS'A İNİYOR

SAG-AFTRA Sözleşmeler Sorumlusu Ray Rodriguez, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, bazı sanatçıların çalışmalarının mevcut yapay zeka rehberliğinde “veri” olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

“Son çare olarak greve gidiyoruz. Bu sürece sorumlu bir şekilde elimizden geldiğince çok zaman verdik. Diğer olasılıkları tükettik ve bu yüzden şimdi yapıyoruz,” dedi Rodriguez.



SAG-AFTRA kaptanları Iris Liu (solda) ve Miki Yamashita (ortada) ve SAG-AFTRA baş müzakerecisi Duncan Crabtree-Ireland, 3 Kasım 2023'te Los Angeles'taki Paramount Pictures stüdyosunun dışında grevdeki oyuncular için bir tezahürat düzenliyor. Hollywood'un video oyunu sanatçıları, yapay zeka korumaları nedeniyle büyük oyun stüdyolarıyla yeni bir sözleşme için yapılan görüşmelerin bozulmasının ardından eğlence sektörünün bir kısmını başka bir iş bırakma eylemine sürükleyerek 25 Temmuz 2024 Perşembe günü greve gitme kararı aldı. (AP Fotoğrafı/Chris Pizzello)


Warner Brothers ve Walt Disney Company gibi oyun yapımcılarıyla yaklaşık iki yıldır devam eden görüşmeler greve yol açtı.

SAG-AFTRA'nın müzakere komitesi, AP'ye, “icracı” tanımının sendika ile oyun şirketleri arasında farklılık gösterebileceğini bildirdi.

AMERİKAN LEJYONU VİDEO OYUNLARINI BENİMSİYOR

Olaya karışan oyun şirketlerinin sözcüsü Audrey Cooling, AP'ye yaptığı açıklamada, şirketlerin teklifinin “anlamlı yapay zeka korumalarını genişlettiğini” söyledi.

Cooling, “Anlaşmaya bu kadar yakınken sendikanın çekilmeyi seçmesinden hayal kırıklığına uğradık ve müzakerelere devam etmeye hazırız” dedi.


Zelda Efsanesi protestosu için seslendirme sanatçıları


Ari Fromm (solda), “Bojack Horseman” dizisinden “Todd” rolünde, köpekleri “Mr. Peanutbutter” ile ve Cameron Laventure, “The Legend of Zelda” adlı video oyunundan “Link” rolünde, 31 Ekim 2023 Salı günü Los Angeles, Kaliforniya'daki Netflix önündeki SAG-AFTRA protestosunda Cadılar Bayramı sırasında. (Jay L. Clendenin / Los Angeles Times, Getty Images aracılığıyla)


Oyuncu Andi Norris, AP'ye “Bu oyunlara eserlerini getiren oyuncular çok çeşitli karakterler yaratıyor ve tüm bu çalışmaların kapsanması gerekiyor. Teklifleri, burada otururken bana aynı görünmeyen ve duyulmayan her şeyi ortaya çıkarmaktı, oysa gerçekte, herhangi bir haftada bir zombiyim, bir askerim, bir zombi askerim.” dedi.

Norris, “Sahnede bir seslendirme sanatçısının yanında tam performans sergileyen bir dublör veya hareket sanatçısının performansçı olmadığını kabul edemeyiz ve etmeyeceğiz” dedi.

SAG-AFTRA'ya göre, video oyunu anlaşması 2.500 “kamera dışı (seslendirme) sanatçısı, kamera önü (hareket yakalama, dublör) sanatçısı, dublör koordinatörü, şarkıcı, dansçı, kuklacı ve arka plan sanatçısı”nı temsil ediyor.

FOX NEWS UYGULAMASINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Bu habere Associated Press katkıda bulunmuştur.



Jasmine, Haberler Digital'da yazar ve New Orleans'ta yaşayan bir asker eşidir. Hikayeler jasmine.baehr@haberler adresine gönderilebilir