Sevdiklerinin seslerini korumak, özellikle kayıp zamanlarında anılarını canlı tutmak için son derece rahatlatıcı bir yol olabilir. Birçoğu için, tanıdık bir ses duymak güçlü duyguları uyandırabilir ve teselli sağlayabilir. Son zamanlarda, Maryland, Silver Spring'den Laura, yürekten bir soruyla uzandı:
“Annem beklenmedik bir şekilde vefat etti ve hala ondan korumak istediğim bazı sesli mesajlarım var. Mesajlarını kaydetmek için kullanabileceğim kaliteli bir ses kaydedici önerebilir misiniz? Ses mühendisi değilim, sadece annemin sesinin sonsuza dek tutabileceğim gerçekçi bir kaydını sağlayacak bir ses kayıt cihazı satın almak isteyen ortalama bir kişi.”
İçten sorunuz için teşekkürler Laura. İlk olarak, kaybınız için çok üzgün olduğumu söyleyeyim. Annenizin sesini korumak istemen çok güzel. Ben de babamı kaybetmenin acısını yaşadığım için neler yaşadığını biliyorum ve benim için bıraktığı sesli mesajları korumak istedim. Aşağıda, sesli mesajlarını kurtarmak ve onları koruma için kaydetmek için bazı pratik adımlar ve öneriler bulunmaktadır. (Android kullanıcıları buraya tıklayın)
Korumalı ve bilgilendirilmiş kalın! Güvenlik Uyarıları ve Uzman Teknoloji İpuçları Alın – Kurt'un The Cyberguy Raporuna şimdi kaydolun
İPhone'da sesli mesaj dinleyen bir kadın (Kurt “Cyberguy” Knutsson)
1. Adım: İPhone'da sesli mesajlar nasıl iletilir veya kaydedilir
Sesli mesajlar iPhone'unuzda depolanıyorsa, bunları nasıl kaydedebilirsiniz:
İPhone'daki sesli mesajları iletme veya kaydetme adımları (Kurt “Cyberguy” Knutsson)
İPhone ve iPad'inizi kötü amaçlı yazılımlardan nasıl koruyabilirsiniz?
2. Adım: Sesli mesajı başka bir cihazda nasıl kaydedilir
Sesli mesaj, telefon, bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya tablet gibi başka bir cihazdaysa, iPhone'unuzu kaydetmek için kullanabilirsiniz. İPhone'unuzdaki Voice Memos uygulamasını kullanarak nasıl yapılacağı aşağıda açıklanmıştır:
Sesli mesajı başka bir cihazda kaydetme adımları (Kurt “Cyberguy” Knutsson)
İPhone ve Android'de sesli notlar nasıl kaydedilir
Adım 3: Mağaza ve yedekleyin
Sesli mesajları kaydettikten veya kaydettikten sonra:
Kurt'un temel çıkarımları
Sevdiklerinin seslerini korumak, anılarını canlı tutmanın, zor zamanlarda rahatlık ve teselli sunmanın güzel bir yoludur. Laura ve kayıp yaşayan herkes için, bu kayıtlar değerli eşyalar haline gelebilir. Unutmayın, bu süreçte acele yok. Zaman ayırın ve kendinize karşı nazik olun.
Şimdi bu mesajları dinlemek duygusal olsa da, zamanla, artık sizinle olmayanların sevgisini ve sıcaklığını duymanıza izin veren bir konfor ve sevinç kaynağı haline gelebilirler. Bu anları besleyin ve seslerini koruma çabalarınızın ilişkilerinize harika bir övgü olduğunu bilin.
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
Hiç özel bir anı veya sesi korumak için teknolojiyi kullandınız mı? Bize yazarak bize bildirin Cyberguy.com/contact.
Teknoloji ipuçlarım ve güvenlik uyarılarım için daha fazla bilgi için, Cyberguy.com/newsletter.
Kurt'a bir soru sorun veya hangi hikayeleri ele almamızı istediğinizi bize bildirin.
Kurt'u sosyal kanallarında takip edin:
En çok istenen siberguy sorularının cevapları:
Kurt'tan yeni:
Telif Hakkı 2025 Cyberguy.com. Her hakkı saklıdır.
Kurt “Cyberguy” Knutsson, “Fox & Friends” te sabahları başlayan Haberler & Fox Business'a katkılarıyla hayatı daha iyi hale getiren derin bir teknoloji, teçhizat ve gadget sevgisine sahip ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknoloji sorunuz mu var? Kurt'un ücretsiz siberguy bültenini alın, sesini paylaşın, bir hikaye fikrini veya cyberguy.com'da yorum yapın.
“Annem beklenmedik bir şekilde vefat etti ve hala ondan korumak istediğim bazı sesli mesajlarım var. Mesajlarını kaydetmek için kullanabileceğim kaliteli bir ses kaydedici önerebilir misiniz? Ses mühendisi değilim, sadece annemin sesinin sonsuza dek tutabileceğim gerçekçi bir kaydını sağlayacak bir ses kayıt cihazı satın almak isteyen ortalama bir kişi.”
İçten sorunuz için teşekkürler Laura. İlk olarak, kaybınız için çok üzgün olduğumu söyleyeyim. Annenizin sesini korumak istemen çok güzel. Ben de babamı kaybetmenin acısını yaşadığım için neler yaşadığını biliyorum ve benim için bıraktığı sesli mesajları korumak istedim. Aşağıda, sesli mesajlarını kurtarmak ve onları koruma için kaydetmek için bazı pratik adımlar ve öneriler bulunmaktadır. (Android kullanıcıları buraya tıklayın)
Korumalı ve bilgilendirilmiş kalın! Güvenlik Uyarıları ve Uzman Teknoloji İpuçları Alın – Kurt'un The Cyberguy Raporuna şimdi kaydolun
İPhone'da sesli mesaj dinleyen bir kadın (Kurt “Cyberguy” Knutsson)
1. Adım: İPhone'da sesli mesajlar nasıl iletilir veya kaydedilir
Sesli mesajlar iPhone'unuzda depolanıyorsa, bunları nasıl kaydedebilirsiniz:
- Aç Telefon uygulaması Ve git Sesli mesaj
- Seçin sesli mesaj Kaydetmek istiyorsun
- Dokun Paylaşım simgesi (bir kareden işaret eden ok)
- Gibi bir seçenek seçin Posta– Mesaj veya Dosyalara kaydedin Sesli mesajı bir ses dosyası olarak dışa aktarmak için

İPhone'daki sesli mesajları iletme veya kaydetme adımları (Kurt “Cyberguy” Knutsson)
İPhone ve iPad'inizi kötü amaçlı yazılımlardan nasıl koruyabilirsiniz?
2. Adım: Sesli mesajı başka bir cihazda nasıl kaydedilir
Sesli mesaj, telefon, bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya tablet gibi başka bir cihazdaysa, iPhone'unuzu kaydetmek için kullanabilirsiniz. İPhone'unuzdaki Voice Memos uygulamasını kullanarak nasıl yapılacağı aşağıda açıklanmıştır:
- İlk olarak, sesli mesajı oynamak için başka bir cihaza ihtiyacınız olacak; Bu bir Telefon, bilgisayar, dizüstü bilgisayar veya tablet
- Diğer cihazda, Sesli mesajı aç “Mesajlarınız”, “Postanız” veya “Kaydedilen Dosyalarınız” dan daha önce kaydettiniz.

- Aç sesli notlar uygulaması İPhone'unuzda (Utilities klasöründe veya arayarak bulacaksınız)
- Dokun Kırmızı Kayıt Düğmesi ekranın altında

- O zaman ihtiyacın olacak Sesli mesajı hoparlörde oynat Diğer cihazdan ve iPhone'unuza kaydedin

- Bittiğinde, Kırmızı Durak Düğmesi İPhone'unuzda
- Kayıtınız olacak otomatik olarak kaydedildi

- Daha iyi organize etmek için dokunun Kayıtınız
- Devam et ve yeniden adlandır “Yeni Kayıt” dediği yere tıklayarak tıklayarak
- Hemen paylaşmak veya yedeklemek isterseniz, Üç yatay nokta Kayıtınızın yanında
- Seçme Paylaşmak
- Sonra, E -posta gönderin veya bulut depolamasına kaydedin

İPhone ve Android'de sesli notlar nasıl kaydedilir
Adım 3: Mağaza ve yedekleyin
Sesli mesajları kaydettikten veya kaydettikten sonra:
- Bunları bilgisayarınıza veya bulut depolamanıza (örn. Google Drive, Dropbox) veya sabit sürücü
- Üzerinde birden fazla yedek oluşturmayı düşünün harici sürücüler veya USB çubukları
- Daha sonra kolay erişim için tarihler veya açıklamalar ile dosyaları açıkça etiketleyin
Kurt'un temel çıkarımları
Sevdiklerinin seslerini korumak, anılarını canlı tutmanın, zor zamanlarda rahatlık ve teselli sunmanın güzel bir yoludur. Laura ve kayıp yaşayan herkes için, bu kayıtlar değerli eşyalar haline gelebilir. Unutmayın, bu süreçte acele yok. Zaman ayırın ve kendinize karşı nazik olun.
Şimdi bu mesajları dinlemek duygusal olsa da, zamanla, artık sizinle olmayanların sevgisini ve sıcaklığını duymanıza izin veren bir konfor ve sevinç kaynağı haline gelebilirler. Bu anları besleyin ve seslerini koruma çabalarınızın ilişkilerinize harika bir övgü olduğunu bilin.
Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın
Hiç özel bir anı veya sesi korumak için teknolojiyi kullandınız mı? Bize yazarak bize bildirin Cyberguy.com/contact.
Teknoloji ipuçlarım ve güvenlik uyarılarım için daha fazla bilgi için, Cyberguy.com/newsletter.
Kurt'a bir soru sorun veya hangi hikayeleri ele almamızı istediğinizi bize bildirin.
Kurt'u sosyal kanallarında takip edin:
En çok istenen siberguy sorularının cevapları:
Kurt'tan yeni:
Telif Hakkı 2025 Cyberguy.com. Her hakkı saklıdır.
Kurt “Cyberguy” Knutsson, “Fox & Friends” te sabahları başlayan Haberler & Fox Business'a katkılarıyla hayatı daha iyi hale getiren derin bir teknoloji, teçhizat ve gadget sevgisine sahip ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknoloji sorunuz mu var? Kurt'un ücretsiz siberguy bültenini alın, sesini paylaşın, bir hikaye fikrini veya cyberguy.com'da yorum yapın.