Ben bir teknoloji uzmanıyım: her zaman kullanacağınız 10 AI istemi

Şaibe

Member
Bu AI Bu ve AI Döndüğünüz her yerde. Chatgpt ve Deepseek, başlıklara hakimdir, Google Slaps AI sonuçlarını her aramanın en üstünde ve her gün kullandığınız uygulamalarda ve hizmetlerde daha akıllı seçenekler vardır.

Freebie Alert: En son e -kitabımı veriyorum, “AI kullanmanın 50 akıllı yolu” (9,95 $ değeri). Umarım size yardımcı olur!

Ulusal radyo şovumda her zaman nereden başlayacağımı bilmeyen insanlardan haber alıyorum. Bu yüzden bana sahipsin. AI gitmiyor, bu yüzden bilmeniz gereken birkaç şeye dalalım ve başlamanız için isteyelim.

Telefonunuz ve bilgisayarınız için 5 dakikalık temizlik

İlk olarak, ticaretin araçlarını öğrenin

Çok fazla seçenek var. Büyük isimlerden biriyle başlamanızı tavsiye ederim. Kullanımı kolay, sezgisel ve ücretsiz seçeneklere sahipler. En çok etkilendim:

• Chatgpt: Bu benim gitmem. İhtiyacınız olanı yazın ve fikir üretmenize, görevleri parçalamanıza, yazınızı temizlemenize, elektronik tablolarınızı düzeltmenize yardımcı olabilir – her neyse. Web'de kullanın veya iPhone veya Android için indirin. Bir hesap oluşturmanız gerekecek. Ücretsiz katman çoğu insan için çalışır.
  • Şaşkınlık: Araştırma ve öğrenme için inşa edilmiştir ve “Kara Delikler Nasıl Çalışır?” veya “Dokuzuncu Değişikliği Açıklayın.”
  • Deepseek: Openai'nin chatgpt, Meta's Lama ve Google Gemini'den daha iyi performans gösteren bir modelle Çin'den yeni gelen. Eğer kullanacaksanız, güvenli, özel bir yol yaptığınızdan emin olun. Altta adımlar.
Kontrol etmeye değer başka bir AI aracı Google NotebeKlm. Ses, notlar, belgeler veya diğer dosyaları yükleyin, ardından arayabilir, alıntılar bulabilir (kendi belgelerinizden) veya hatta dosyalarınıza dayalı şık bir podcast oluşturabilirsiniz.

Bir dinleyici Bob, radyo şovumda duyduktan sonra bana çalışanları için eğitim modülleri oluşturmak için DeTebeLm'i kullandığını söyledi.

Söylemeye gerek yok, Ai kalmak için burada – ve her yerde. İşte en iyi şekilde nasıl yararlanacağınız aşağıda açıklanmıştır. (Thomas Trutschel/Photothek Getty Images aracılığıyla)

AI chatbots'tan en iyi sonuçları nasıl elde edilir

Gerçekte, AI kullanmak Google'ı kullanmak kadar basittir. Yine de, nasıl çalıştığı hakkında birkaç şey bilmek acı vermiyor. Algoritmalarla savaşıyormuş gibi hissetmek ve daha güvenilir bir şekilde istediğiniz sonuçları elde etmek için daha az zaman harcayacaksınız.

“Hazırlama”, bir sohbet botuna tam olarak ne istediğinizi anlatmak için içeriden terimdir. Chatgpt veya başka biriyle, ne kadar çok kısıtlama verirseniz, cevabınız o kadar iyi olur. “Cevabınızı 250 kelimeyle sınırlayın”, “Bana mermi noktalarında liste verin” veya “Sonuçları tablo olarak biçimlendir” diyebilirsiniz.

Unutmayın, AI zihninizi okuyamaz. Chatbots, istemlerimize, nasıl eğitildiklerine ve bizim hakkımızda bildiklerine dayanarak istediğimizi düşündükleri cevapları bize besliyor. İşte yön vermenin kolay bir yolu: kullanın “Yapmak” Ve “yapmamak“İstemlerinde.

Diyelim ki arkadaşlar için yemek pişiriyorsunuz ve bazılarının alerjisi var. “Altı kişi için bir tarif oluşturun. Yapmak Protein, meyve, sebze ve karbonhidrat içerir. Yapmamak Süt ürünleri, kabuklu deniz ürünleri veya fındık dahil. ”

AI hiçbir yere gitmiyor: hayatı kolaylaştırmak için istemiyor

10 AI denemek istedi

1. “Bunu nasıl daha iyi hale getirebilirim?” Ardından, yazdığınız her şeyi ekleyin. Bu istem, işinizi parlatmak ve iyileştirmelere işaret etmek için harikalar yaratıyor.
  2. “Sen bir İngiliz profesörsün. Blog yazımda herhangi bir yazım hatası veya gramer hatası bulun.” İstediğiniz kişiyi ve ihtiyacınız olana göre özel talimatları değiştirin. Bu formülü hemen hemen her şey için kullanabilirsiniz. “Sen bir hayat koçu.
  3. “Bunu 10 yaşındayım gibi açıklayın.” Yapay zeka, karmaşık konuları anlaşılması kolay hale getirmede şaşırtıcı derecede iyidir. Bilim dersinden finansmana kadar her şey için kullanın.
  4. “Unutma …” Chatgpt'te git Ayarlar > Kişiselleştirme ve başa çık Hafıza. Aynı şey Google Gemini'de gelişmiş (ücretli) aboneler için de mevcuttur. “Unutmayın, ben bir çay içiciyim, bir kahve içicisi değil” gibi bir şey söyle ve bu bilgiyi kurtaracak.
  5. “Bu bilgileri analiz edin. Bulduğunuz eğilimleri veya bilgileri açıklayın.” Bir numaraların veya diğer verilerin bir listesini takın. Bir resim yüklemek de çalışır.
  6. “Ne eksik?” Bu, tatil paketleme listenizden önemli bir çalışma raporuna kadar her şey için çalışır. Neyin dahil edilmesi gerektiği hakkında ne kadar çok bilgi verirseniz, cevap o kadar iyi olur.
  7. Rakipleri kimler? İşletmeniz için yeni bir hizmet araştırıyorsunuz ve bunu kiminle karşılaştıracağınızı bilmiyorsunuz ya da belki de yeni satış beklentileri arıyorsunuz. Listeyi bir tuz tanesi ile alın; Bazı sonuçlar modası geçmiş olabilir.
  8. “Bana beş yaratıcı fikir ver …” Bir rutta mı sıkışmış mısın? Doğum günü hediyeleri, işletme isimleri veya akşam yemeği tarifleri için yeni fikirler isteyin.
  9. “Bunu üç cümlede özetleyin.” Uzun makaleleri, sözleşmeleri veya raporları çıkarma işlemlerine ayırmak için deneyin. Ayrıca, beyninizin bilgiyi bu şekilde daha iyi işleyip işlemediğinde mermi puanları da isteyebilirsiniz.
  10. “Bu argümanın her iki tarafını da açıklayın.” Bu, siyaset, eğilimler, kişisel ikilemler veya bir sohbet botuna atabileceğiniz başka bir şey için çalışır.
Daha fazlasını ister misin? Elde etmek “AI kullanmanın 50 akıllı yolu” şu anda ücretsiz.

Bir adam bir dizüstü bilgisayar klavyesinde yazar. Fotoğraf: Fabian Sommer/DPA

AI, beyin fırtınası yapmak, işleri hızlandırmak ve hatta yeni şeyler öğrenmenize yardımcı olmak için harika bir yoldur – ancak kusurlar olmadan gelmez. (Fabian Sommer/Picture Alliance Getty Images aracılığıyla)

AI'yı ilk adımınız olarak düşünün, son adımınız değil

AI, beyin fırtınası yapmanıza, işinizi hızlandırmanıza ve hatta size yeni şeyler öğretmenize yardımcı olacak harika bir araçtır – ama mükemmel değil. Kendisi için düşünmüyor; Sadece eğitildiği verilere dayanarak bir sonraki en iyi yanıtı öngörüyor.

AI araçları hata yapabilir, modası geçmiş bilgiler sağlayabilir veya işareti tamamen kaçırabilir. Her zaman önemli bir şeyi iki kez kontrol edin, özellikle de iş, finans veya yasal konular söz konusu olduğunda.

Haberler uygulamasını almak için buraya tıklayın

Programınıza Tech-Smarter'ı alın

Ödüllü ev sahibi Kim Komando, teknoloji gezmek için gizli silahınızdır.

Telif Hakkı 2025, Weststar Multimedya Eğlence. Her hakkı saklıdır.