Yakında Avrupa'ya gidiyorum ve seyahatimi planlamak çocuk oyuncağıydı. Evet, gerçekten! Yapay zeka işin büyük bir kısmını yaptı için ben – ve bir sonraki kaçışınızı planlamanıza da yardımcı olabilir.
bir hediye veriyorum Apple Intelligence özellikli iPhone 16 Pro. Satın alma gerekmez; şimdi girin!
İşte yapay zekayı seyahat acentenize dönüştürmenin birkaç yolu. Bir sürü ücretli site ve uygulama ortaya çıkıyor, ancak parasını ödeyebilecek kadar kullanışlı hiçbir şey bulamadım. Bunun için büyük botları kullanmaya devam edelim:
Yapay zeka seyahat arkadaşınız turist tuzakları önermekten çok daha fazlasını yapabilir; gerçekten size özel bir seyahat planı oluşturmanıza yardımcı olabilir. macera. Kim olduğunuz ve nelerden hoşlandığınız hakkında ne kadar çok bilgi verirseniz, önerilerin de o kadar “siz” olacağını unutmayın.
SONRAKİ SEYAHATİNİZDEN ÖNCE OLMALI 3 TEKNOLOJİ
İlgi alanlarına göre
Yapay zeka, hobilerinize veya birlikte seyahat ettiğiniz grubun hobilerine uygun noktaların bir listesini oluşturabilir:
Yapay zeka yılın herhangi bir zamanında tercih ettiğiniz iklime göre varış noktaları önerebilir. Hava durumu tablolarına bakmaktan çok daha kolay!
Yapay zeka, hava durumuna, ilgi alanına, duruma ve daha fazlasına göre seyahat önerilerinde bulunabilir. (Getty Images aracılığıyla Jaap Arriens/NurPhoto)
Duruma göre veya ortama göre
Nereye gitmek istediğinden emin değil misin? Bırakın yapay zeka ruh halinize en uygun olanı bulsun. Aradığınız havayı nasıl ifade edeceğiniz konusunda emin değilseniz seyahatinizde nasıl hissetmek istediğinizi yapay zekaya söyleyin.
NEREDEYSE BENİ ELDE EDEN 40 BİN DOLARLIK DOLANDIRICILIK + ŞİMDİ 3 DAHA YAYILIYOR
2. Rezervasyonları ve rezervasyonları basitleştirin
Yapay zeka yalnızca soruları yanıtlamaktan fazlasını yapar. Seyahatin eğlenceli kısmına odaklanabilmeniz için tüm planlama sürecini basitleştirir.
Uçuşlar ve ulaşım
Yapay zeka, bütçenize ve tercihlerinize göre en iyi uçuş sürelerini, rotaları ve ulaşım seçeneklerini bulmanıza yardımcı olabilir.
Yapay zeka, seyahat programınıza en uygun uçuş saatlerini, rotaları ve ulaşım seçeneklerini bulmanıza yardımcı olabilir. (iStock)
Oteller ve konaklama yerleri
Konaklama ihtiyaçlarınızı spesifik hale getirdiğinizde yapay zeka seçenekleri sıralamanıza yardımcı olacaktır. Sizin için yorumlara, olanaklara ve konuma göre sıralama yapmak gibi zorlu işleri yapabilir. Çok tatlı.
3. Doğru soruları sorun
Bu benim için büyük ikramiyeyi vurdu: “Ocak ayının ilk haftasında Berlin ve Viyana'da benzersiz deneyimler nelerdir?” Sonuçlar? Şenlikli Noel pazarları, karlı kırsal kaçamaklar ve kaplıca spası. Fena değil, değil mi?
Yolculuğumdaki her şehir için istemlerle yaratıcı oldum:
Doğru sorular ve yönlendirmelerle bir sonraki seyahatinizi harfi harfine planlamak için yapay zekayı kullanabilirsiniz. (iStock)
4. Bir profesyonel gibi hazırlanma zamanı
Hepimiz telefon şarj cihazlarımızı unuttuk ya da sanki hafta sonu gezisi için yurtdışına gidiyormuşuz gibi bavullarımızı dolup taştık.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Programınızda teknolojiyi daha akıllıca kullanın
Ödüllü sunucu Kim Komando, teknolojide gezinmek için gizli silahınızdır.
Telif Hakkı 2025, WestStar Multimedya Eğlence. Her hakkı saklıdır.
bir hediye veriyorum Apple Intelligence özellikli iPhone 16 Pro. Satın alma gerekmez; şimdi girin!
İşte yapay zekayı seyahat acentenize dönüştürmenin birkaç yolu. Bir sürü ücretli site ve uygulama ortaya çıkıyor, ancak parasını ödeyebilecek kadar kullanışlı hiçbir şey bulamadım. Bunun için büyük botları kullanmaya devam edelim:
- SohbetGPT: Tercih ettiğim yapay zeka sohbet robotu; Testlerime göre en iyi sonuçları veriyor.
- İkizler burcu: Google'ın sohbet robotu Google Flights ve Google Hotels'e entegre edilmiştir. ChatGPT kadar kapsamlı olduğunu düşünmüyorum ve çoğu zaman tuhaf görüşlere yol açıyor.
Yapay zeka seyahat arkadaşınız turist tuzakları önermekten çok daha fazlasını yapabilir; gerçekten size özel bir seyahat planı oluşturmanıza yardımcı olabilir. macera. Kim olduğunuz ve nelerden hoşlandığınız hakkında ne kadar çok bilgi verirseniz, önerilerin de o kadar “siz” olacağını unutmayın.
SONRAKİ SEYAHATİNİZDEN ÖNCE OLMALI 3 TEKNOLOJİ
İlgi alanlarına göre
Yapay zeka, hobilerinize veya birlikte seyahat ettiğiniz grubun hobilerine uygun noktaların bir listesini oluşturabilir:
- “Bana şarap tadımlarını da içeren Paris'teki en iyi yemek turlarını bul.”
- “Denver'a 30 mil mesafede güzel manzaralı yürüyüş parkurları nelerdir?”
- “Modern sanatseverlere New York'ta mutlaka görülmesi gereken sanat galerilerini önerin.”
Yapay zeka yılın herhangi bir zamanında tercih ettiğiniz iklime göre varış noktaları önerebilir. Hava durumu tablolarına bakmaktan çok daha kolay!
- “Bana Ocak ayı için ABD'de ortalama sıcaklığın 70 Fahrenheit derecenin üzerinde olduğu sıcak bir yer bulun.”
- “Aralık sonu için Wyoming'deki en iyi kayak merkezleri hangileri?”
- “Mayıs ayında, baharı andıran ılık bir havada nerede golf oynayabilirim?”
Yapay zeka, hava durumuna, ilgi alanına, duruma ve daha fazlasına göre seyahat önerilerinde bulunabilir. (Getty Images aracılığıyla Jaap Arriens/NurPhoto)
Duruma göre veya ortama göre
Nereye gitmek istediğinden emin değil misin? Bırakın yapay zeka ruh halinize en uygun olanı bulsun. Aradığınız havayı nasıl ifade edeceğiniz konusunda emin değilseniz seyahatinizde nasıl hissetmek istediğinizi yapay zekaya söyleyin.
- “İtalya'daki bazı romantik yerler nelerdir?”
- “Eğlence parkları ve plajları olan aile dostu tatil yerleri önerin.”
- “Mart ayında tonlarca para harcamadan kendimi rahatlamış ve yenilenmiş hissetmek için nereye gidebilirim?”
NEREDEYSE BENİ ELDE EDEN 40 BİN DOLARLIK DOLANDIRICILIK + ŞİMDİ 3 DAHA YAYILIYOR
2. Rezervasyonları ve rezervasyonları basitleştirin
Yapay zeka yalnızca soruları yanıtlamaktan fazlasını yapar. Seyahatin eğlenceli kısmına odaklanabilmeniz için tüm planlama sürecini basitleştirir.
Uçuşlar ve ulaşım
Yapay zeka, bütçenize ve tercihlerinize göre en iyi uçuş sürelerini, rotaları ve ulaşım seçeneklerini bulmanıza yardımcı olabilir.
- “En doğrudan rota nedir? [origin] ile [destination] 2 saatin altında bir konaklama süresi var mı?”
- “Bana uygun fiyatlı tren seçenekleri bulun [city] ile [city] muhteşem manzaralı.”
- “Uzun mesafeli uçuşlarda en iyi uçak içi avantajları hangi havayolları sunuyor?”
Yapay zeka, seyahat programınıza en uygun uçuş saatlerini, rotaları ve ulaşım seçeneklerini bulmanıza yardımcı olabilir. (iStock)
Oteller ve konaklama yerleri
Konaklama ihtiyaçlarınızı spesifik hale getirdiğinizde yapay zeka seçenekleri sıralamanıza yardımcı olacaktır. Sizin için yorumlara, olanaklara ve konuma göre sıralama yapmak gibi zorlu işleri yapabilir. Çok tatlı.
- “Aile dostu otel nedir? [destination] havuz ve bedava kahvaltı mı var?”
- “Yürüyüş parkurlarının yakınında çevre dostu konaklama yerleri önerin [region].”
- “Rahat bir butik otel bulun [city] En iyi restoranlara yürüme mesafesinde.”
3. Doğru soruları sorun
Bu benim için büyük ikramiyeyi vurdu: “Ocak ayının ilk haftasında Berlin ve Viyana'da benzersiz deneyimler nelerdir?” Sonuçlar? Şenlikli Noel pazarları, karlı kırsal kaçamaklar ve kaplıca spası. Fena değil, değil mi?
Yolculuğumdaki her şehir için istemlerle yaratıcı oldum:
- “Paris ile Viyana arasında bir rota planlamama yardım edin. Ailem benzersiz deneyimleri, manzaralı gezileri ve harika yemekleri sever.”
- “Berlin'i ziyaret ediyorum. Kaçırmamam gereken turistik şeyler neler?”
- “Yerel yemekleri, gizli mücevherleri ve mutlaka görülmesi gereken kültürel yerleri içeren Paris'in günlük seyahat programı nedir?”
- “Yerlilerin yemek yediği küçümsenen bir restoran nedir? [destination]?”
- “Hangi festivaller veya sezonluk etkinlikler yapılıyor? [destination] Açık [dates]?”
- “Biletlerden tasarruf etmenin ve/veya kuyrukları atlamanın en kolay yolu nedir? [popular attraction]?”
Doğru sorular ve yönlendirmelerle bir sonraki seyahatinizi harfi harfine planlamak için yapay zekayı kullanabilirsiniz. (iStock)
4. Bir profesyonel gibi hazırlanma zamanı
Hepimiz telefon şarj cihazlarımızı unuttuk ya da sanki hafta sonu gezisi için yurtdışına gidiyormuşuz gibi bavullarımızı dolup taştık.
- Mükemmel bir şekilde paketleyin: “Bir seyahat için ne hazırlamalıyım? [length of trip] ile [destination] içinde [month]?”
- Gardırobunuz hava koşullarına dayanıklı: “Genelde hava nasıldır? [destination] içinde [month]?”
- Belgelere hazır kalın: “Hangi belgelere ihtiyacım var? [destination]?” Böylece ülkeden ayrılacaksanız gümrük işlemlerine hazırlıklı olursunuz. (Bu arada pasaportunuzu artık online olarak yenileyebilirsiniz.)
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Programınızda teknolojiyi daha akıllıca kullanın
Ödüllü sunucu Kim Komando, teknolojide gezinmek için gizli silahınızdır.
Telif Hakkı 2025, WestStar Multimedya Eğlence. Her hakkı saklıdır.