Dijital çöp, gerçek hayattaki dağınıklıktan daha hızlı birikiyor. İhtiyacınız olmayan dosyalar, rastgele ekran görüntüleri, bir kez indirip kullandığınız uygulamalar ve film rulonuzu tıkayan bulanık fotoğraflar var.
Bir çift 329 dolarlık Ray-Ban Meta akıllı gözlük kazanın. Buraya girinsatın alma işlemine gerek yok!
Bunların hepsi bir araya gelerek cihazlarınızı yavaşlatır ve her şeyin dağınık görünmesine neden olur. İyi haber mi? Temizlemek düşündüğünüzden daha kolaydır. Haydi, “Ahhh, bu daha iyi hissettiriyor” dedirtecek hızlı bir dağınıklık yapalım.
1. Adım: Cihazlarınızı güncelleyin
İNSANLARDAN ÇOCUKLARINIZIN FOTOĞRAFLARINI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMAMALARINI NASIL (LÜTFEN) İSTEYİNİZ?
Güvenlik yamalarını atlayamayacak kadar çok tehlikeli hata var.
Telefonunuzla başlayın
SSN'NİZ DARK WEB'DE – İŞTE BU KONUDA YAPILMASI GEREKENLER
Bunu yaparken, kullanarak daha az zaman harcamak istediğiniz uygulamaları (benim için Instagram) telefonunuzun ana ekranının dışına taşıyın. Uygulamayı gizleyebilir veya başka bir sayfaya veya klasöre taşıyabilirsiniz.
iPhone'da:
(Fotoğraf: Sean Gallup/Getty Images)
Android'de:
(Getty Images aracılığıyla SeongJoon Cho/Bloomberg)
Profesyonel ipucu: Hassas belgelerin masaüstünüzde yeri yoktur. Özel dokümanları yerel olarak kaydetme konusunda ısrarcıysanız, en azından klasöre “Tatil Fotoğrafları” gibi farklı bir ad vererek meraklılara daha zorlu bir zaman tanıyın. Bilgisayarınızın uzakta olduğunuzda otomatik olarak kilitlendiğinden ve başlangıçta bir parola gerektirdiğinden emin olun.
Hızlı kilit: Windows için, Windows tuşu + L. Mac'te şunu kullanın: Ctrl + Komut + Q.
Windows PC'de:
Hızlı olmayı hedefliyoruz, o yüzden parmak iziyle kaplı ekranlarla ilgilenelim.
Telefonunuzun kılıfını ve aksesuarlarını çıkarın. Her kuytu köşeye ulaşmak istiyorsunuz. Bir bilgisayar monitörü için, temizlemeye başlamadan önce arka üst kısmı, yanları ve kir toplayan tüm çıkıntıları tozlayın.
Mikrofiber bez işe yarar ama ben ekran temizleme mendillerini tercih ediyorum. Bunlar çok kolay. Kağıt havluları atlayın. Bunun gibi hassas işler için fazla kabalar.
Her zaman bu 210'lu paket ekran temizleme mendiline geri dönüyorum. Bunları akıllı telefonlarda, tabletlerde, monitörlerde, TV'lerde, uzaktan kumandalarda ve hatta gözlüklerde kullanın. Çizilmezler ve geride iz veya tüy bırakmadan temizleyen antistatik dokudan yapılmıştır.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Programınızda teknolojiyi daha akıllıca kullanın
Ödüllü sunucu Kim Komando, teknolojide gezinmek için gizli silahınızdır.
Telif Hakkı 2025, WestStar Multimedya Eğlence. Her hakkı saklıdır.
Bir çift 329 dolarlık Ray-Ban Meta akıllı gözlük kazanın. Buraya girinsatın alma işlemine gerek yok!
Bunların hepsi bir araya gelerek cihazlarınızı yavaşlatır ve her şeyin dağınık görünmesine neden olur. İyi haber mi? Temizlemek düşündüğünüzden daha kolaydır. Haydi, “Ahhh, bu daha iyi hissettiriyor” dedirtecek hızlı bir dağınıklık yapalım.
1. Adım: Cihazlarınızı güncelleyin
İNSANLARDAN ÇOCUKLARINIZIN FOTOĞRAFLARINI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞMAMALARINI NASIL (LÜTFEN) İSTEYİNİZ?
Güvenlik yamalarını atlayamayacak kadar çok tehlikeli hata var.
- Windows PC'de şu adrese gidin: Ayarlar > Windows Güncellemesi.
- Mac'te şu adrese gidin: Genel > Yazılım Güncellemesi.
- Android'de öğesine dokunun. Ayarlar > Sistem > Yazılım.
- iPhone'da öğesine dokunun. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemesi.
Telefonunuzla başlayın
- Uygulamalar uzay domuzlarıdır
SSN'NİZ DARK WEB'DE – İŞTE BU KONUDA YAPILMASI GEREKENLER
Bunu yaparken, kullanarak daha az zaman harcamak istediğiniz uygulamaları (benim için Instagram) telefonunuzun ana ekranının dışına taşıyın. Uygulamayı gizleyebilir veya başka bir sayfaya veya klasöre taşıyabilirsiniz.
iPhone'da:
- Tüm uygulama ekranlarınızı geçmek ve Uygulama Kitaplığını açmak için sola kaydırın.
- Silmek için bir uygulama simgesi > Uygulamayı Sil > Silmek onaylamak için.
(Fotoğraf: Sean Gallup/Getty Images)
Android'de:
- Google Play Store uygulamasını açın ve Profil simgesi.
- Musluk Uygulamaları ve cihazları yönetin > Üstesinden gelmek.
- Silmek istediğiniz uygulamanın adını seçin ve ardından simgesine dokunun. Kaldır.
- Hızlı bir fotoğraf temizliği için zaman var
- Aç Fotoğraflar uygulaması ve seç Albümler.
- Aşağı kaydırın ve seçin Kopyalar. (En son kontrol ettiğimde 2.933 kopya fotoğraf ve 49 videom vardı!)
- Vurmak Seçme > Tümünü seçsimgesine dokunun, ardından Çöp kutusu simgesi onları silmek için. Ayrıca seçebilirsiniz Birleştir kopyalarınızı tek bir harika çekimde birleştirmek için.
(Getty Images aracılığıyla SeongJoon Cho/Bloomberg)
- Musluk Onaylayın ve serbest bırakın > Önemsiz dosyaları görün ve neyi temizlemek istediğinizi seçin.
- Hazır olduğunuzda dokunun Temizlemek > Temizlemek. Önemli fotoğraflarınıza karışan ekran görüntülerini, memleri, kopyaları ve diğer çöpleri kaldırmak için yapmanız gereken tek şey budur.
- Masaüstüyle başlayın
Profesyonel ipucu: Hassas belgelerin masaüstünüzde yeri yoktur. Özel dokümanları yerel olarak kaydetme konusunda ısrarcıysanız, en azından klasöre “Tatil Fotoğrafları” gibi farklı bir ad vererek meraklılara daha zorlu bir zaman tanıyın. Bilgisayarınızın uzakta olduğunuzda otomatik olarak kilitlendiğinden ve başlangıçta bir parola gerektirdiğinden emin olun.
Hızlı kilit: Windows için, Windows tuşu + L. Mac'te şunu kullanın: Ctrl + Komut + Q.
- İhtiyacınız olmayan veya kullanmadığınız programları kaldırın
Windows PC'de:
- tıklayın Başlat düğmesi ve uygulamayı veya programı arayın. Uygulamayı basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır.
- tıklayın Bulucu simgesi Dock'ta, ardından Uygulamalar.
- Bir uygulama bir klasördeyse, Kaldırıcıyı aramak için uygulamayı açın. Çift tıklayın, ardından ekrandaki talimatları izleyin.
- Bir uygulama bir klasörde yoksa veya Kaldırıcıya sahip değilse, uygulamayı Uygulamalar klasöründen Çöp Kutusu'na sürükleyin.
Hızlı olmayı hedefliyoruz, o yüzden parmak iziyle kaplı ekranlarla ilgilenelim.
Telefonunuzun kılıfını ve aksesuarlarını çıkarın. Her kuytu köşeye ulaşmak istiyorsunuz. Bir bilgisayar monitörü için, temizlemeye başlamadan önce arka üst kısmı, yanları ve kir toplayan tüm çıkıntıları tozlayın.
Mikrofiber bez işe yarar ama ben ekran temizleme mendillerini tercih ediyorum. Bunlar çok kolay. Kağıt havluları atlayın. Bunun gibi hassas işler için fazla kabalar.
Her zaman bu 210'lu paket ekran temizleme mendiline geri dönüyorum. Bunları akıllı telefonlarda, tabletlerde, monitörlerde, TV'lerde, uzaktan kumandalarda ve hatta gözlüklerde kullanın. Çizilmezler ve geride iz veya tüy bırakmadan temizleyen antistatik dokudan yapılmıştır.
FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
Programınızda teknolojiyi daha akıllıca kullanın
Ödüllü sunucu Kim Komando, teknolojide gezinmek için gizli silahınızdır.
Telif Hakkı 2025, WestStar Multimedya Eğlence. Her hakkı saklıdır.