Teknik güvenlikte yapılacaklar: Akıllı eşyalarınızı kilitleyin

Şaibe

Member
Bağlı olan her şey bir bilgisayar korsanının hedefidir ve bunun evinizdeki tüm Nesnelerin İnterneti aygıtlarını da içerdiğine inansanız iyi olur.

1000 dolarlık bir dizüstü bilgisayar veriyoruz! Kazanmak için hemen şimdi buraya girin. İyi şanlar!

Daha ileri gitmeden önce kısa bir bilgelik sözü: Muhtemelen yönlendiriciniz hakkında pek düşünmüyorsunuz. Ancak onu kilitleyen tek şifre, sizinle hiçbir işe yaramayan biri arasındaki tek koruma olabilir.

Aklınızdayken yönlendiricinize daha güçlü bir şifre verin. Yönlendiricinizi güncelleyemiyorsanız yeni bir tane alın. Güvenliği sağlamanın daha fazla yoluna bakalım.

KRİZ VEYA TEHLİKELİ DURUMLARDA HER AİLENİN İHTİYACI OLAN GİZLİ METİN KODU

Bu şeyler gerçekten çok hızlı bir şekilde korkutucu olabiliyor


Kaliforniya'da bir ailenin Nest güvenlik kamerası hacklendi. Bir ses, Kuzey Kore'den gelen üç füzenin ABD'ye doğru gittiğini söyleyerek, onları sığınma konusunda uyardı.

Arkansas'lı bir anne, bebeğinin neden gece boyunca uyumadığını bilmiyordu. Bebek telsizinin her gece saat 22.30'da onunla konuşan biri tarafından hacklendiği ortaya çıktı

Wisconsin'li bir çift, bir bilgisayar korsanının akıllı termostatlarını 90 dereceye çevirmesi nedeniyle terleyerek uyandı.



Akıllı evde Google logosunu gösteren Nest Learning Termostat. (Fotoğraf: Smith Koleksiyonu/Gado/Getty Images)


İzole örnekler mi? Zorlu. Evinizde çok sayıda akıllı ev cihazı varsa, 12.000'e kadar bilgisayar korsanlığı girişimiyle karşı karşıya olabilirsiniz. haftada. Ve muhtemelen bunun olduğunu bile anlamayacaksınız.

Akıllı ev mahremiyetinin “Görev: İmkansız” gibi hissetmesine gerek yok. Bu hızlı güvenlik kontrollerini tamamladığınızda, hazır olacaksınız.

1. Bunu söyleyeceğimi biliyordun: Güncelle!

HER AY DANG YAYINLARINA BU KADAR PARA ÖDEMEYİ BIRAKMANIN 7 YOLU


Akıllı cihazlarınızı uygulamanızda ve yönlendiricinizde şifrelenmiş ve parola korumalı tutarsanız, bilgisayar korsanları akıllı cihazlara müdahale edemez. Uzun bir süre geçtiyse akıllı ev uygulamalarınızın en son sürümlerini kontrol edin ve mevcut güncellemeleri yükleyin; bunlar önemli güvenlik iyileştirmeleri içerebilir.

Profesyonel ipucu: Gibi özellikleri arayın Konu veya İplik Akıllı ev teknolojisi satın aldığınızda standartlar. Bunlar size casusluk güvenliği sağlar.

2. Sesli asistanlar için otomatik silmeyi etkinleştirin


Kadın cihazında bir düğmeye basıyor.


Kadın Amazon Alexa cihazını kuruyor. (CyberGuy.com)


Alexa ve Google Assistant gibi sesli asistanların daha sonra analiz etmek üzere söylediklerinizi takip etme gibi kötü bir alışkanlığı var. Bilgisayar korsanları bunu size karşı kullanabilir. Uygulamalarına gidin ve arayın ses gizlilik ayarları. Komutlarınızı buluttan otomatik ve düzenli olarak silebilirsiniz.

3. Mikrofon ve kamera anahtarlarınızı ezberleyin

Akıllı hoparlörler ve ekranlar favori çalma listelerinizi, eğitici videolarınızı ve hatta arkadaşlarınızla sesli sohbetlerinizi yönetir. Ancak kazara (veya kasıtlı olarak) kulak misafiri olmaktan endişeleniyorsanız, mikrofonu sessize alma Ve kamera perdesi cihazlarınızdaki düğmeler.

Tüm yeni modellerde bu düğmeler bulunmalıdır ve bunlar, istediğiniz sürece garantili el ile konuşma gizliliği sağlar.

4. Televizyonunuz sizi hemen izliyor

Böldüğüm için üzgünüm ama yayın hizmetleriniz de etkinliğinizi izliyor. Mantıklı. Netflix, Hulu ve diğerleri hangi programları beğendiğinizi bilmek istiyor, böylece keyif alacağınız ve para ödemekten çekinmeyeceğiniz içerikleri önerebiliyorlar.

İzleme elbette sizin yararınıza değil. Akış hizmetleri, görüntüleme geçmişinizi ve izlediğiniz veya atladığınız reklamları toplar. Daha sonra bu verileri reklamverenlerle paylaşırlar.

ŞARJ VE SEYAHAT: ÇOĞU KİŞİNİN YAPTIĞI 5 KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM HATASI

Netflix, Hulu ve daha fazlasındaki geçmişinizi silme konusunda adım adım bir kılavuzu burada bulabilirsiniz.

Akıllı TV'niz varsa gözden geçirmeniz gereken temel ayarlar da vardır. Samsung, LG, Amazon Fire TV veya Roku TV'nizin casusluk yapmasını engelleyin.

5. Satın aldığınız her şeyi paylaşmayı bırakın ve göz atın

Google her zaman ne istediğinizi biliyor gibi görünüyor ve bu sizin kafanızda değil. Google her aramayı, tıklamayı, mesajı ve isteği izler. Arada sırada arama geçmişinizi ve etkinliğinizi temizleyin. İşte nasıl:

  • myaccount.google.com adresine gidin ve giriş yapın. Alternatif olarak, google.com'a gidin ve sağ üst köşedeki, resminizin veya baş harflerinizin bulunduğu daire simgesini tıklayın. Sonra tıklayın Google Hesabınızı yönetin.
  • Tıklamak Veri gizliliği soldaki menüde.
  • Web ve Uygulama Etkinliği, Konum Geçmişi ve YouTube Geçmişi'nin yanında onay işaretlerini göreceksiniz. Ayarlarınızı düzenlemek için her birine tıklayın. Onları değiştir kapalı İsterseniz daha fazla izlemeyi durdurmak için.
Bu sayfalarda gelecekteki etkinlikler için Otomatik silmeyi de ayarlayabilirsiniz. Bunu etkinleştirmenizi önemle öneririm. 3 ay, 18 ay veya 36 ay arasından seçim yapabilirsiniz.


bilgisayarda çalışan kadın


Ofiste bilgisayarla çalışan konsantre genç iş kadınının çekimi. (iStock)


Teknoloji bilginizi devam ettirin

Popüler podcast'imin adı “Kim Komando Today.” Bu, 30 dakikalık sağlam bir teknoloji haberleri, ipuçları ve ülkenin her yerinden sizin gibi teknik soruları olan arayanlardan oluşuyor. Podcast'lerinizi aldığınız her yerde arayın. Size kolaylık sağlamak için, yeni bir bölüm için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

PODCAST SEÇİMİ: Meta, yapay zekasını herkese açık yayınlarınız üzerinde eğitiyor

Ayrıca, bir fotoğrafçının drone sayesinde kardan çılgınca kurtarılması, hayalet mutfaklarla ilgili bir TikTok videosu viral oluyor, “Simpsonlar” Apple Vision Pro'yu tahmin ediyordu ve kaybolan 20 teknoloji cümlesi.

Apple, Google Podcasts, Spotify veya favori podcast oynatıcınızdaki “Kim Komando Today” podcast'ime göz atın.

Podcast'i buradan veya podcast'lerinizi aldığınız her yerden dinleyin. Soyadımı “Komando” olarak aratmanız yeterli.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Öyle olmasanız bile bir teknoloji profesyoneli gibi görünün! Ödüllü popüler sunucu Kim Komando sizin gizli silahınızdır. 425'ten fazla radyo istasyonunu dinleyin veya podcast'i edinin. Ve onun 5 dakikalık ücretsiz günlük e-posta bültenini alan 400.000'den fazla kişiye katılın.

Telif Hakkı 2024, WestStar Multimedya Eğlence. Her hakkı saklıdır.