Tartışmalı yeni yapay zeka uygulaması İsa ve Şeytan’la mesajlaşmanıza olanak tanıyor

Şaibe

Member
Manevi alemin akıllı telefon teknolojisiyle kesişmesi her gün olmuyor. Ancak sohbet robotları ve yapay zeka çağında İncil’deki figürler bile bu durumdan muaf değil. Kutsal olanla ve bir ücret karşılığında o kadar da kutsal olmayanlarla konuşmaya sadece bir dokunuş uzakta olduğunuz “İsa’yla Metin Yaz” dünyasına hoş geldiniz.

KURT’UN GÜVENLİK ALARMLARI, HIZLI İPUÇLARI, TEKNİK İNCELEMELER VE SİZİ DAHA AKILLI YAPABİLECEK KOLAY NASIL YAPILIR BİLGİLERİ İÇEREN ÜCRETSİZ CYBERGUY BÜLTENİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

‘İsa’yla Metin’ aracılığıyla imanı derinleştirmek


İnançlarıyla daha kişisel bir bağ kurmayı arzulayanlar için bu uygulama, aradıkları dijital kurtuluş olabilir. Sadık Hıristiyanlar düşünülerek tasarlanan “Metin İle İsa”, İsa, Meryem, Yusuf, Petrus ve Matta gibi figürlerle etkileşim vaat ediyor. Bu uygulama maneviyatını ekranına taşıyor ve İncil’in zengin metninin derinliklerinden alınan yanıtlarla sorgularında size rehberlik ediyor.

AI SOHBETİNDEN EN İYİ ŞEKİLDE YARARLANMAK İÇİN EN İYİ İSTEKLER

Uygulamadaki konuşmalar geleneğin ötesine geçiyor


Beklenebilecek geleneksel etkileşimlerin ötesine geçmenize izin vermenin belli bir cüretkarlığı var. Rakamların tamamı ve sınırsız mesajlaşma yalnızca premium abonelere sunulsa da, uygulama tüm uygun cihazlara ücretsiz olarak indirilebilir ve kullanılabilir. Aylık yalnızca 2,99$ ödeyerek, Adem ile Havva’nın anlatımı veya insanlığın şafağı gibi İncil’deki daha karmaşık diyaloglardan bazılarında bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

DAHA FAZLASI: CHATGPT KENDİNİ HER YERDE, ARTIK KİLİSELERDE VE SİNAGOGLARDA BULUYOR



“İsa’yla Metin” dini açıdan meraklı olanları hedef alıyor. (Alberto Masnovo/iStock)

Şeytan ayrıntıda gizlidir: Uygulamanın en tartışmalı özelliği


Uygulamanın en tartışmalı özelliği: Şeytan’ın kendisi ile yapılan konuşmalar. Beklentiler aldatıcı olabilir, özellikle de yapay zeka dünyasında. Tarihsel olarak ayartmanın ve aldatmanın sembolü olan Şeytan, bu uygulamada şaşırtıcı derecede yumuşak bir avatara sahiptir. Ateşli diyaloglar veya kurnazca aldatmacalar öngören kullanıcıların kafaları karışabilir. Bunun yerine, Karanlıklar Prensi, İncil’deki erdemlerle eşanlamlı olan sevgiyi, saygıyı ve anlayışı savunuyor.

Sanki modern bir tat sağlamak istercesine, her şeytani etkileşim “boynuzlu gülen yüz” emojisiyle bitiyor. Bu, şüphesiz hem gelenekçilerin hem de teknoloji meraklılarının tepkilerini ateşleyecek olan, ciddiyet ve küstahlığın tuhaf bir karışımı. Şimdi, bunun algılara meydan okumaya yönelik kasıtlı bir girişim mi yoksa sadece programlamanın gözden kaçırılması mı olduğu tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Ancak Şeytan’la etkileşimin varsayılan olarak kapalı olduğunu ve bu rakamla etkileşime geçmeyi seçerseniz sizin tarafınızdan manuel olarak etkinleştirilmesi gerektiğini unutmamak önemlidir. Uygulama, “tasvirin köklerinin Hıristiyan öğretilerine dayandığını ve kullanıcıların, uygulamadaki tüm figürlerle etkileşimleri üzerinde tam kontrole sahip olduğunu” belirtiyor.

FBI’IN KALDIRILMASINA RAĞMEN, ÜNLÜ RAKUN ÇALICI KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM GERİ DÖNÜYOR

Dijital inanç sınırında gezinme


Yeniliğinin ötesinde, “İsa’yla Metin” giderek dijitalleşen dünyamızda inancın gelişen doğası üzerine bir diyalog başlatıyor. Bazıları için yalnızlık anlarında teselli sunabilir ve bir düğmeye dokunarak kutsal metinlere dayalı tavsiyeler sağlayabilir. Diğerleri için ise teknolojinin eski öğretileri nasıl şekillendirebileceği, dönüştürebileceği ve hatta çarpıtabileceği konusunda meraklı bir keşif görevi görebilir.

Uygulama yaratıcıları web sitelerinde şöyle diyor: “Uygulamamız keşif, eğitim ve İncil’deki anlatılarla etkileşime yönelik bir araçtır ve kişinin inancının son derece kişisel bir yönü olan ilahi varlıklarla doğrudan iletişimin yerini alması veya taklit etmesi amaçlanmamıştır.” . “Yapay zeka destekli uygulama, gerçek ilahi içgörüler sağladığını veya herhangi bir ilahi bilince sahip olduğunu iddia etmiyor; sadece dil modelini, İncil’deki ve dini metinlerden oluşan geniş bir külliyata dayalı yanıtlar üretmek için kullanıyor.”


Stok görselde bilgisayar ekranındaki bir rahibin animasyonu gösteriliyor


“İsa’yla Metin” uygulaması aynı zamanda (Olha Pohorielova/iStock)


Bunu akılda tutarak, “İsa’yla Metin” dijital inanç hareketinin öncüsü, yeni tür bir ruhsal keşif için yolu aydınlatan bir yol gösterici olabilir. Asırlık öğretilerle modern teknolojinin birleşimi, dijitalleşen çağda inancın evrimi hakkında büyüleyici sorular ortaya çıkarıyor.

YURT DIŞI SEYAHAT EDERKEN TELEFONUNUZDA ÜCRETSİZ MESAJI NASIL KURULUR

“İsa’yla Metin” uygulamasını nerede bulabilirim?


iPhone, iPad, Mac: 4,3 yıldız (yayınlandığı sırada)

Uygulama şu anda iPhone, iPad ve Mac’te mevcuttur. iOS veya iPad OS 16 veya sonraki bir sürümünü ya da macOS 13 (Ventura) veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir aygıta ihtiyacınız olacaktır. Cihazınızı iOS veya macOS’un en son sürümüne güncellediğinizden emin olun. Apple cihazınızı nasıl yükselteceğinize ilişkin özel talimatlar için aşağıdaki adımları izleyin. Uygulama gelecekte Android’e ve web’e yayılmak için çalışıyor.

ZOR BİR EKONOMİDE PARA TASARRUF ETMEK İÇİN 7 KUSURSUZ YOL

Konuşmalarınız gizli olarak mı saklanıyor?


Her zaman mahremiyetine dikkat ettiğimi biliyorsun. Bu durumda şirket, uygulamanın hizmeti sağlamak için görüşmelerinizi sunucularında sakladığını ancak görüşmelerinizi herhangi bir üçüncü tarafla paylaşmadıklarını iddia ediyor. Konuşmalarınızın güvenli ve özel olarak saklandığını belirtiyorlar.

Sonuçta şirkete göre, bilgileriniz üzerinde kontrol sahibi olmak için saklanan tüm kişisel verilerinizi istediğiniz zaman doğrudan uygulamadan silme hakkını saklı tutuyorsunuz.

DAHA FAZLASI: İNSAN IRKINI AKILLI OLARAK GELİŞTİRMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN YZ’Yİ DÜZENLEMEK İÇİN ÇOK MI?


Adam akıllı telefonu tutuyor ve ekrana dokunuyor


Bir adam akıllı telefon ekranına dokunuyor. (Georgijevic/iStock)

Teknoloji ve maneviyatın birleştiği yer


Eğer “İsa’yla Metin” bir gösterge ise, teknoloji ve maneviyatın yakınsaması henüz emekleme aşamasındadır.

Gelecekte sanal gerçeklik kilise hizmetleri, yapay zeka tarafından bireysel inançlara göre uyarlanmış vaazlar veya eski hikayelerin sürükleyici deneyimlerini sunan artırılmış gerçeklik İncil çalışmaları görülebilir.

Bu kaynaşma devam ederken, inancın temel ilkelerinin teknolojinin göz kamaştırıcı ortasında korunmasını sağlamak için dikkatli adım atmak hayati önem taşıyor.

KENDİNİZİ TEKNİK DESTEK DOLANDIRICILIKLARINDAN KORUYUN

Kurt’un önemli çıkarımları


“Metin İle İsa”nın yükselişi, inanç tarihinde kutsal yazıların yazılımla buluştuğu yeni bir bölümün habercisi.

Dijital maneviyatın bu cesur yeni dünyasında gezinirken şunu merak etmek gerekir: Gelenek ve teknoloji, her biri diğerini zenginleştirerek uyumlu bir şekilde bir arada var olabilir mi? Ne düşünüyorsun? adresine yazarak bize bildirin. Cyberguy.com/Contact.

Daha fazla teknik ipucum ve güvenlik uyarım için Cyberguy.com/Newsletter adresine giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun.

HABERLER SUNULDU

Telif hakkı 2023 CyberGuy.com’a aittir. Her hakkı saklıdır.



Kurt “CyberGuy” Knutsson, sabahları “FOX & Friends” programında Haberler ve FOX Business’a yaptığı katkılarla hayatı daha iyi hale getiren teknolojiye, donanıma ve cihazlara derin bir sevgi besleyen ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknik bir sorunuz mu var? Kurt’un CyberGuy Haber Bültenini alın, sesinizi, hikaye fikrinizi veya yorumunuzu CyberGuy.com’da paylaşın.