Sosyal Fobi Yalnızlığı

Şaibe

Member
Sosyal Fobi Yalnızlığı

Sosyal yaşamı etkileyen birçok psikolojik sıkıntı kişilerin günlük hayatında oldukça önemli sorun oluşturuyor. Sosyal fobi de insanların hayatını doğrudan etkileyen psikolojik sıkıntılardan en fazla günümüzde en fazla öne çıkanlardan biri olarak biliniyor. Sosyal fobi kişinin sadece kendi psikolojisiyle ilgili olmaktan çıkıp sosyal hayatta da bir hayli etkileyici bir faktör olarak görülüyor. Kişinin, yabancılarla karşılaştığında kendini huzursuz hissetmesi, herhangi bir yanlış yaptığında rezil olacağını düşünmesi sorunu insanın sosyal hayatını sekteye uğratarak sıkıntı yaratıyor.
Sosyal fobik kişiler rezil olmak, yanlış yapmak gibi kötü durumlarla karşılaşmamak için zamanla topluluk içine çıkmazlar ve insanlarla tanışmak ve görüşmek istemeyecek durumlara gelirler. Korktukları durumları yaşadıklarında sürekli kendilerini eleştirir ve aşırı kızarma, terleme yaşarlar ve kalp atışlarında hızlanma meydana gelir. Bu davranışlar sosyal fobinin belirtileri arasındadır.

Toplum içinde yazı yazma, konuşma gibi aktiviteler onlar için oldukça sıkıntı vericidir. Rezil olma korkusu, herkes bana bakıyor endişesi sosyal fobiklerin en rahatsız olduğu durumlardır. Her ne kadar utangaç veya çekingen olarak gözükselerde zamanla insanlardan kaçma durumu sosyal fobiklerde baş gösterebilir. Bu durumu yaşayan insanlarda sadece bazı fiziksel aktivitelerde görülse de, toplum önünde yapmaları gereken konularda sıkıntı yaşansa da ki bunlara anksiyete denilir, bazıları da günlük yaşantılarında ciddi anlamda yoğun olarak bu sıkıntılarla baş etmek zorunda kalırlar. Bu sorunun tedavi edilmezse tüm hayatı olumsuz yönde etkileyeceği bilinip bu hastalığın bir uzman hekim tarafından psikoterapi ile kontrol altına alınması faydalı olacaktır.