Neden bazı Facebook e-postaları göründüğü gibi değil?

Şaibe

Member
E-posta dolandırıcılığı giderek daha karmaşık hale geldi ve gelen kutunuzla etkileşim kurarken uyanık ve dikkatli olmanızı çok daha önemli hale getirdi. Michigan, Battle Creek’ten CyberGuy Report haber bülteni abonesi Ken, bir kimlik avı e-posta dolandırıcılığıyla karşılaştığını paylaşıyor.

“Facebook’tan sürekli ‘Son ziyaretinizden bu yana çok şey oldu. 3 bildiriminiz var, görüntülemek için giriş yapın’ şeklinde mesajlar alıyorum. Asla bir e-posta ile oturum açmıyorum, dizüstü bilgisayarıma giriyorum ve Facebook’a giriyorum ve görecek bir bildirimim yok. Kuralım, asla bir e-posta yoluyla oturum açmamaktır. Bunu yaparsanız, güvende olmalısınız. E-posta bir şey satın aldığınızı söylediği için değil, ben de bunlardan birçoğunu alıyorum. Veya ücretlere itiraz etmek için bir numarayı aramanızı istiyorlar. — Ken, Battle Creek, MI

Ken’in yukarıda tarif ettiğine benzer bir e-posta alırsanız, kesinlikle dikkatli davranmalısınız çünkü bazen yasal oldukları ortaya çıksa da, bir dolandırıcı tarafından kolayca taklit edilebilirler. Sizi bir sayfaya yönlendirebilecek olan bu e-postayı tıklamamanız en iyisidir.görünüyor Facebook gibi. Bunun yerine, bir tarayıcıda veya uygulamanızda Facebook ana sayfasına gidin ve orada kullanıcı adınız ve şifrenizle oturum açın.

Bir kimlik avı e-postasında nelerden kaçınmanız gerektiğini ve kendinizi nasıl daha fazla koruyabileceğinizi gözden geçirelim.

KURT’UN GÜVENLİK ALARMLARI, HIZLI İPUÇLARI, TEKNİK İNCELEMELER VE SİZİ DAHA AKILLI YAPABİLECEK KOLAY NASIL YAPILIR BİLGİLERİ İÇEREN ÜCRETSİZ CYBERGUY BÜLTENİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN



Facebook’tan geldiğini iddia eden e-postalara bakarken dikkatli olun. (CyberGuy.com)

E-posta yoluyla bir sosyal medya bildirimine neden tamamen güvenmemeliyim?


Birçoğumuzun Facebook, Twitter, Instagram, Threads ve diğerleri gibi platformlar aracılığıyla sosyal medya hesapları var. Bu sitelerde oturum açtığınızda, yeni takipçiler, gönderilerin beğenileri ve daha fazlası gibi güncellemeler aldığınızda genellikle uygulama veya web sitesinde bildirim alırsınız. Bu bildirimler öncelikle uygulama veya web sitesi aracılığıyla iletilirken, bazı platformlar belirli etkinlikler veya etkinlikler için e-posta bildirimleri alma seçeneği de sunabilir. Dolandırıcılar bunu bilir ve bazen resmi e-posta bildirimleri gibi görünen e-postalar gönderir.

Bu kimlik avı dolandırıcılıklarından kaçınmak ve kendimi korumak için hangi adımları atabilirim?


Dolandırıcıların bize bu e-postaları göndermesini tamamen engelleyemeyiz. Ancak, bir dolandırıcılıkla karşılaştığımızda bizi uyarabilecek, atabileceğimiz bazı adımlar ve kullanabileceğimiz hizmetler var. İşte önerilerimden bazıları.

Spam filtrelerini etkinleştir


Çoğu e-posta servis sağlayıcısı, şüpheli e-postaları otomatik olarak algılayan ve spam veya istenmeyen posta klasörüne yönlendiren yerleşik spam filtreleri sunar. Gelen kutunuza ulaşan dolandırıcılık e-postalarının sayısını azaltmak için bu filtreleri etkinleştirdiğinizden emin olun. Spam gönderenleri alt etmek ve istenmeyen e-postaları sonlandırmak için bazı ipuçlarımı burada bulabilirsiniz.

E-posta adreslerini ve etki alanlarını doğrulayın


MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE FACEBOOK YARDIMINA İHTİYACINIZ VAR MI? BU ALDATMACAYA KANMAYIN

Dolandırıcılar genellikle Facebook gibi yasal şirketleri veya kuruluşları taklit eden e-posta adresleri kullanır. Gönderenin e-posta adresini bir kez daha kontrol edin ve alan adının resmi web sitesiyle veya şirketin veya bireyin bilinen iletişim bilgileriyle eşleştiğinden emin olun.

Acil isteklere karşı dikkatli olun


Dolandırıcılar, genellikle anında harekete geçmeniz için sizi kandırmak için bir aciliyet duygusu yaratır. Bir ödül kazandığınızı, ödenmemiş bir faturanız olduğunu veya acilen kişisel bilgilerinizi vermeniz gerektiğini belirten bir bildirim aldığınızı iddia eden e-postalara dikkat edin.

Herhangi bir hassas bilgiyi yanıtlamadan veya vermeden önce bu tür taleplerin gerçekliğini doğrulamak için bir dakikanızı ayırın.

İki Adımlı Doğrulamayı Etkinleştirin


Hesaplarınızı İki Adımlı Doğrulama (İki Faktörlü Kimlik Doğrulama veya 2FA olarak da bilinir) kullanarak güvenceye almak, hesabınıza fazladan bir güvenlik katmanı eklemenin etkili bir yoludur.

Kredi ve bankacılık hesaplarınızı düzenli olarak kontrol edin


FACEBOOK HESABINIZI HACKER’LARDAN KORUMAYA YARDIMCI OLACAK KUSURSUZ ADIMLAR

Bazılarımız, hesabınıza bağlı bir banka kartı veya kredi kartınızın olmasını gerektiren Meta Pay aracılığıyla ödeme yapmak için Facebook’u kullanabilir. Bu kullanışlı bir özellik olsa da, sizi bankacılık bilgilerinizin ele geçirilmesi riskine de sokabilir.

Banka ve kredi kartı hesaplarınızı düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun, böylece sahte işlemleri hızlı bir şekilde yakalayabilir ve bankanızı veya kredi kartı şirketinizi bilgilendirebilirsiniz.

Bir kimlik avı e-posta dolandırıcılığı, sizi ödemeniz gereken masraflar olduğuna veya kredi veya banka kartınızın bir şey için kullanıldığına ikna etmeye çalışabilir, bu nedenle rastgele bir e-posta iletisine güvenmeden önce kaynağı kontrol etmelisiniz.

DAHA FAZLASI İÇİN TEKNİK İPUÇLARI VE GÜVENLİK UYARILARIÜCRETSİZ CYBERGUY RAPOR BÜLTENİME BURADAN ABONE OLUN CYBERGUY.COM/BÜLTEN

FACEBOOK VE APPLE KULLANICILARINI HEDEFLEYEN YENİ E-POSTA DOLANDIRICILARINA İLİŞKİN UYARI


Tüm cihazlarınızda aktif olarak çalışan bir virüsten koruma yazılımına sahip olun


Verilerinizin ihlal edilmesini önlemenin en iyi yolu, tüm cihazlarınıza virüsten koruma korumasının yüklenmesidir. Yüklü iyi bir antivirüs yazılımınız varsa bilgisayar korsanlarının cihazlarınızdan uzak tutulması önlenebilir. Cihazlarınıza virüsten koruma yazılımı dağıtmak, cihazlarınıza kötü amaçlı yazılım yükleyebilecek potansiyel kötü amaçlı bağlantılara tıklamanızın engellenmesini sağlayarak bilgisayar korsanlarının kişisel bilgilerinize erişmesine olanak tanır.

Uzman incelememe bakın en iyi antivirüs koruması adresine giderek Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarınız için CyberGuy.com/LockUpYourTech.

Kimlik avı girişimlerini bildirin


Bir kimlik avı e-postası alırsanız, e-posta servis sağlayıcınıza bildirin. Çoğu sağlayıcı, kötü niyetli göndericileri tespit etmek ve engellemek için mekanizmalara sahiptir. Ek olarak, kimlik avı girişimlerini Kimlik Avını Önleme Çalışma Grubu (APWG) veya İnternet Suçları Şikayet Merkezi (IC3) gibi kuruluşlara da bildirebilirsiniz.

FACEBOOK’TAKİ BU ‘ÖLENE BAKIN’ MESAJI TUZAKLARINA KANMAYIN

Kurt’un önemli çıkarımları


E-posta dolandırıcılığı ne yazık ki giderek daha karmaşık hale geldi ve daha da uyanık ve dikkatli olmanızı gerektiriyor. E-posta bildirimleri yoluyla giriş yapmaktan kaçınmak ve bunun yerine bildirimleri kontrol etmek için resmi web sitesini veya uygulamayı ziyaret etmek önemlidir.

İstenmeyen e-posta filtrelerini etkinleştirmek, e-posta adreslerini doğrulamak, acil taleplere karşı dikkatli olmak, güvenli bir parola yöneticisi kullanmak, kredi ve banka hesaplarını düzenli olarak kontrol etmek, tüm cihazlarda antivirüs yazılımı bulundurmak ve kimlik avı girişimlerini bildirmek gibi önlemlerin uygulanması, dolandırıcılığa karşı daha fazla koruma sağlayabilir. Çevrimiçi güvenliğinizi korumada proaktif kalın.

HABERLER SUNULDU

Facebook veya başka bir sosyal medya sitesinden geldiğini iddia eden herhangi bir şüpheli e-posta aldınız mı? Hesaplarınızın güvenliği konusunda size ne hissettiriyor? Bize yazarak bize bildirin Cyberguy.com/İletişim

Güvenlik uyarılarımdan daha fazlası için şu adrese giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun: Cyberguy.com/Bülten

Telif Hakkı 2023 CyberGuy.com. Her hakkı saklıdır.



Kurt “CyberGuy” Knutsson, “FOX & Friends”te sabahları Haberler & FOX Business’a yaptığı katkılarla hayatı daha iyi hale getiren teknolojiye, donanıma ve araçlara derin bir sevgi besleyen, ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknik bir sorunuz mu var? Kurt’un CyberGuy Haber Bültenini alın, CyberGuy.com’da sesinizi, bir hikaye fikrinizi veya yorumunuzu paylaşın.