Mac'inizi değiştirme zamanının geldiğini nasıl anlarsınız?

Şaibe

Member
Mac'inize veda etmenin zamanı geldi mi?

Bu, bilgisayarlarının eskisi gibi çalışmadığına dair kanıtlar görmeye başlayan birçok kişinin ortak sorusudur.

Peki, bir devrimin zamanının geldiğini gösteren işaretler nelerdir? yenisine yükseltme? Güvenilir Mac'inizden kurtulmayı düşünürken aramanız gereken bazı şeyler şunlardır.

GÜVENLİK UYARILARI, HIZLI VİDEO İPUÇLARI, TEKNİK İNCELEMELER VE SİZİ DAHA AKILLI HALE GETİRECEK KOLAY NASIL YAPILIRLARI İÇEREN KURT'UN ÜCRETSİZ CYBERGUY HABER BÜLTENİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN



MacBook'ta yazan adam. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Mac'ler ne kadar dayanır?


Öncelikle bu sorunun herkese uyacak tek bir cevabı yok. Mac'in ömrü, kullanım yoğunluğu ve bakım gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Genel olarak bir Mac, düzenli güncellemeler ve uygun bakımla yaklaşık on yıl boyunca sağlam bir performans sunabilir.

Apple'ın Vintage ve Eski ürünler sayfası bize cihazın ömrü hakkında kabaca bir fikir verir. Vintage ürünler, beş yıldan fazla ancak yedi yıldan daha az süreyle üretilmeyen ürünlerdir; eski ürünler ise yedi yıldan daha uzun süredir üretilmeyen ürünlerdir.

Ek olarak, macOS uyumluluğu göz önüne alındığında çoğu Mac, yaklaşık yedi yıl boyunca en son macOS sürümünü almaya uygundur. Apple genellikle her macOS sürümünü üç yıl boyunca destekler; üçüncü taraf uygulamaların ise kendi uyumluluk zaman çizelgeleri olabilir.

DAHA FAZLASI: 2024 YILININ EN İYİ YENİ DİZÜSTÜ BİLGİSAYARLARI


masanın üstündeki mac


Mac masanın üstünde. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Yükseltme zamanının geldiğini gösteren 5 işaret


Mac'iniz yaşlanma belirtileri mi gösteriyor? İşte yükseltme zamanının gelmiş olabileceğine dair beş açık gösterge.

YENİ BİR MAC ALINDIĞINDA İLK YAPILMASI GEREKEN 5 ŞEY

1. Artık yazılım güncellemesi almadığında


Mac'inizin güncellemeleri almayı bırakması, ömrünün sonuna yaklaştığının açık bir işaretidir. Apple, yeni macOS sürümleri sunan yükseltmeler ve temel güvenlik düzeltmeleri sağlayan güncellemeler ile hem yükseltmeler hem de güncellemeler sağlar. Mac'iniz artık desteklenmediğinde, değiştirmeyi düşünmenin zamanı gelmiştir.


mac ekranı


Mevcut Güncellemeleri gösteren Mac ekranı. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

2. İhtiyacınız olan uygulamaları çalıştıramazsınız


Yazılım geliştikçe eski Mac'ler yeni uygulamaları sorunsuz bir şekilde çalıştırmakta zorlanabilir. Yetersiz RAM veya güncel olmayan donanım gibi faktörler uyumluluk sorunlarına yol açabilir. Temel uygulamaları çalıştıramıyorsanız veya performansta gecikme yaşıyorsanız, yükseltme zamanı gelmiş olabilir.


MAC UYGULAMASI


Bir uygulamanın çalıştırılamayacağını gösteren Mac ekranı. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

3. Bilgisayar hafızasının eksikliği


RAM olarak da bilinen bilgisayar belleği, Mac'inizin aynı anda birden fazla görevi çalıştırmak için kullandığı geçici depolama alanıdır. Ne kadar çok belleğe sahip olursanız Mac'iniz o kadar hızlı ve sorunsuz performans gösterebilir. Hafızanız zayıfsa, yavaşlamalar, donmalar, çökmeler veya korkunç dönen ölüm topu fark edebilirsiniz. yeni Mac.


mac ekran bildirimi


Sisteminizin uygulama belleğinin tükendiğini bildiren ekran bildirimi. (Elma)


Mac'te bellek kullanımınızı kontrol etmek için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Basmak ⌘ Cmd + Boşluk Spotlight'ı açmak için veya menü çubuğundaki büyüteç simgesini tıklayın
  • Tip Etkinlik Monitörü arama çubuğuna girin ve tuşuna basın Girmekveya kalp atışı monitörüne benzeyen uygulama simgesini tıklayın
  • Tıkla Bellek sekmesi iSisteminiz ve uygulamalarınız tarafından kullanılan RAM miktarını görmek için üst gezinme menüsünde
  • Bak Bellek Basıncı grafiği Belleğinizin işlem ihtiyaçlarınızı ne kadar verimli bir şekilde karşıladığını görmek için pencerenin alt kısmında. Yeşil düşük bellek basıncı anlamına gelir, sarı orta düzeyde hafıza baskısı anlamına gelir ve kırmızı yüksek bellek baskısı anlamına gelir. Bellek basıncı grafiğiniz kırmızı veya sarıysa bu, Mac'inizin belleğinin tükendiği anlamına gelir ve onu yükseltmeniz gerekebilir
MACbook etkinlik monitörü


MacBook Pro'da Etkinlik Monitörü. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

4. Depolama alanınız tükendiğinde


Depolama alanının tükenmesi, özellikle dosya boyutları ve veri hacimleri arttıkça yaygın bir sorundur. Bazı geçici çözümler mevcut olsa da, örneğin Bulut depolama veya dosya temizleme araçları nedeniyle, çoğu modern Mac'te SSD'yi yükseltememek, zamanla sınırlayıcı bir faktör haline gelebilir ve yeni bir Mac almak için harekete geçmenize neden olabilir.

BURAYA TIKLAYARAK FOX BUSINESS'I HAREKETE GEÇİRİN


Mac depolama alanı


Mac'te depolama alanı göstergesi. (Elma)


DAHA FAZLA: MAC ÜZERİNDE MASAÜSTÜNÜZÜ NASIL DÜZENLEYİNİZ

5. Sürekli sorunlarla karşılaşıyorsunuz


Mac'ler güvenilirlikleriyle bilinse de yaşlandıkça donanım sorunları ortaya çıkabilir. Bunlar şunları içerebilir: pil bozulmasıarızalı bağlantı noktaları, izleme dörtgeni sorunları veya fiziksel hasar. Donanım sorunları kullanılabilirliği etkilemeye başlarsa veya onarım maliyetleri fahiş hale gelirse, bir donanım satın almayı düşünmeye değer. yeni Mac.


MAC ekranı


Mac bilgisayar ekranında sorunlar yaşanıyor. (Elma)


DAHA FAZLASI: MAC İÇİN EN İYİ VPN'LER — CYBERGUY SEÇİMLERİ 2024

Yeni bir Mac satın almadan önce eski Mac'inizi hızlandırmak için bu ipuçlarını deneyin


Mac'ler uzun ömürleri ve güvenilirlikleriyle bilinse de, yaşlanmaya veya gelişen teknolojiye karşı bağışık değildirler. Ancak yeni bir satın alma işlemine geçmeden önce şunu göz önünde bulundurun: mevcut Mac'inizin performansını optimize etmek için bu ipuçları bakım ve yükseltmeler yoluyla. Eski bilgisayarınıza veda etme zamanı geldiğinde, en son yeniliklere ve özelliklere sahip, özellikle de yeni bir Mac edinme fırsatını yakalayın. Apple silikon işlemciler daha yeni Mac modelleri tarafından sunulmaktadır.


Mac mini


Mac mini'nin M2 işlemciye sahip olduğunu gösteriyor. (Elma)


DAHA FAZLA: MAC 2024'TE KÖTÜ AMAÇLI YAZILIM NASIL KALDIRILIR

Yeni bir Mac satın almanın zamanlaması


Bir sürüme yükseltme yapmayı düşünüyorsanız yeni Mac, zamanlama çok önemlidir. Yeni modeller piyasaya sürülmeden önce olduğu gibi doğru anı beklemek veya eski ya da yenilenmiş modellerdeki indirimlerden yararlanmak, satın alma işleminizin değerini en üst düzeye çıkarabilir.


MacBook Pro'nun GÖRÜNTÜSÜ



DAHA FAZLASI: YENİ BİR MAC ALINDIĞINDA İLK YAPILMASI GEREKEN 5 ŞEY

Kurt'un önemli çıkarımları


Peki eski Mac'inize veda etmenin zamanı geldi mi? Yalnızca siz karar verebilirsiniz, ancak Mac'inizi doğru zamanda değiştirmek üretkenliğinizi maksimumda tutacaktır. Mac'inizin ömrü ve yaşlanmanın beş belirtisi hakkında sağladığımız bilgilerle artık doğru seçimi yapmak için gerekli donanıma sahipsiniz.

Mac'inizi yükseltme zamanının gelip gelmediğine karar verirken en önemli faktörler nelerdir? adresine yazarak bize bildirin. Cyberguy.com/Contact

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN


Daha fazla teknik ipucum ve güvenlik uyarım için şu adrese giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun: Cyberguy.com/Newsletter

Kurt'a bir soru sorun veya hangi hikayeleri ele almamızı istediğinizi bize bildirin.

En çok sorulan CyberGuy sorularının yanıtları:

Telif hakkı 2024 CyberGuy.com'a aittir. Her hakkı saklıdır.



Kurt “CyberGuy” Knutsson, sabahları “FOX & Friends” programında Haberler ve FOX Business'a yaptığı katkılarla hayatı daha iyi hale getiren teknolojiye, donanıma ve cihazlara derin bir sevgi besleyen ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknik bir sorunuz mu var? Kurt'un CyberGuy Haber Bültenini alın, sesinizi, hikaye fikrinizi veya yorumunuzu CyberGuy.com'da paylaşın.