Kurt'a sorun: Kimlik avı dolandırıcılıklarından nasıl kaçınılır, iPhone'unuzu nasıl korursunuz?

Şaibe

Member
Hayatlarımızın teknolojiyle iç içe geçtiği dijital çağda, dolandırıcılar ve bilgisayar korsanları gölgelerde gizleniyor ve savunmamızı aşma şansı yakalamak için her zaman sinsi sinsi sinsi sinsi sinsi sinsi sinsi sinsi sinsi sinsi. Planlarını meşruluk ve aciliyet havasıyla hazırlıyorlar ve şüphelenmeyenleri avlıyorlar. Bu, bir adım önde olmanın güvenliğin anahtarı olduğu bir zeka oyunudur.

Dikkatli olmanın önemini vurgulayan gerçek hayattan bir senaryoya bakalım:

“İki gün önce yerel bir mağazadan kendileriyle alışveriş yaptığım için bana teşekkür eden bir e-posta aldım. Ne yazık ki e-postayı açtım ve bu e-postanın faturasıydı. antivirüs yazılımı bunun maliyeti 399,98 dolardı. Hemen verilen numarayı aradım ama sabit hattımı kullandım. Yalnızca iPhone'umu kullanıyorum; herhangi bir türde bilgisayarım yok. İki arama beni endişelenmekten başka bir yere götürmedi. Kredi kartı şirketimi aradım ve [advised canceling] Kredi kartım. Onların isteğinde böyle bir suçlama yoktu. Nasıl [did a hacker] e-postamı al ve neye sahip olmalıyım [done?] IPhone'umu korumakla ilgileniyorum. Lütfen tavsiyeyle yanıt verin.” – Judith, Signal Dağı, Tennessee

GÜVENLİK UYARILARI, HIZLI VİDEO İPUÇLARI, TEKNOLOJİ İNCELEMELERİ VE SİZİ DAHA AKILLI HALE GETİRECEK KOLAY NASIL YAPILIRLARI İÇEREN KURT'UN ÜCRETSİZ CYBERGUY HABER BÜLTENİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Judith, meşru bir e-posta gibi görünen bir şeyi açmak gibi korkunç bir deneyim yaşamak zorunda kaldığın için üzgünüz. Ne yazık ki kimlik avı adı verilen bu tür faaliyetlerden muzdarip olan tek kişi siz değilsiniz.

Bilgisayar korsanları ve dolandırıcılar, güvenliğinizi tehlikeye atabilecek tehlikeli belgeleri veya bağlantıları açmanızı sağlamak için acil teklifte bulunan meşru şirketler veya kişiler gibi davranırlar. Dijital verilerimize çevrimiçi olarak kolayca ulaşılabilir; e-posta adresiniz de muhtemelen bu şekilde elde edilmiştir. Ayrıca bilgisayar korsanının e-posta adresinizi bir e-posta adresi aracılığıyla ele geçirmesi de mümkündür. Kimlik avı saldırısı, veri çiğneme veya e-posta toplama. Kredi kartı hesaplarınızdan herhangi bir ücret alınmamasına sevinsek de, aşağıda iPhone'unuzu güven altına almak için uygulayabileceğiniz bazı adımlar verilmiştir. (Android kullanıcıları bu ipuçlarını takip edin.)

Biyometrik kimlik doğrulama için başparmağını kullanan adam (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Dijital davetsiz misafirleri alt etmek için 7 adım

1. iPhone'unuzun güvenli olduğundan emin olun. şifre ve biyometrik kimlik doğrulama (Yüz veya Dokunmatik Kimlik) etkin: Biyometrik bilgileriniz size özel olduğundan, birisinin telefonunuza erişmesinden önce ikinci bir güvenlik katmanı ekler.

2. Apple Kimliğinizi ve e-posta hesabınızın parolasını değiştirin: Apple Kimliğiniz, bilgilerinizi korumak ve iPhone'unuza erişmek için önemlidir. Kimlik avı e-postasını açmak, e-posta hesabınızı tehlikeye atmış olabilir. E-postanızı ve Apple Kimliğinizi benzersiz, karmaşık alfasayısal parolalarla değiştirin.

BURAYA TIKLAYARAK FOX BUSINESS'I HAREKETE GEÇİRİN

3. Kimlik avı dolandırıcılığından etkilenen tüm hesaplar için iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin:
Bu, hem Apple Kimliğinizi hem de e-posta adresinizi içerir. Bu ek güvenlik katmanını etkinleştirdiyseniz, bilgisayar korsanının veya dolandırıcının, şifrenizle bile erişim sağlamak için diğer cihazınıza veya hesabınıza bir kod göndermesi gerekir. Adım attığınızda iki faktörlü kimlik doğrulamamümkünse iPhone'unuz olmayan bir cihaz seçin; böylece telefonunuzun güvenliği ihlal edilse bile erişim elde edebilirsiniz.

Kimlik avı dolandırıcılığı 2

Akıllı telefondaki e-postaların illüstrasyonu (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

DAHA FAZLA: IPHONE'UN GÜVENLİĞİNDEKİ BİR KUSUR SİZİ NASIL KİLİTLENEBİLİR

4. E-posta ayarlarınızı kontrol edin:
E-postaları iletmek için ayarlanmış kurallar olup olmadığına bakın. Ayarlanmış kurallar varsa mesajlarınızın başka birinin adresine yönlendirilmemesi için ayarlamadıklarınızı silin.

5. Telefonunuza SIM değiştirme korumasının eklenmesini sağlayın: SIM değiştirme dolandırıcılığı birisinin cep telefonu numaranızı yeni bir SIM karta taşıyarak kontrolünü ele geçirmesidir. Telefonunuza SIM değiştirme koruması eklemek istiyorsanız bu özelliğin eklenip eklenemeyeceğini öğrenmek için sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz.

Kimlik avı dolandırıcılığı 3

iPhone'da oturum açmayla siber saldırı uyarısı (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

FİNLANDİYA HACKER BİNLERCE KAYITA ERİŞTİ SONRA TERAPİ HASTALARINA ŞANTAJ YAPTIĞI İÇİN CEZALANDIRILDI

6. Antivirüs yazılımı kullanın:
Özel bilgilerinize erişebilecek kötü amaçlı yazılım yükleyen kötü amaçlı bağlantılara tıklamaktan kendinizi korumanın en iyi yolu, tüm cihazlarınızda antivirüs korumasının yüklü olmasıdır. Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarınız için 2024'ün en iyi antivirüs koruması kazananları için seçtiklerimi öğrenin.

7. Kimlik hırsızlığı koruması alın: Kimlik hırsızlığı hizmeti almak abartılı gibi görünse de, birçok kimlik hırsızlığı koruma hizmeti aslında karanlık web izleme hizmetleri sağlamaktadır. E-posta adresiniz veya sosyal güvenlik numaranız gibi önemli kişisel bilgilerin ele geçirilip geçirilmediğini veya karanlık ağda satışa sunulup sunulmadığını görmek için karanlık ağı sürekli olarak izliyorlar. Bu uyarıları anında almak size daha hızlı hareket etme ve yukarıda listelenen diğer adımları atma fırsatı verir. Bilgilerinizi potansiyel bir dolandırıcıya zaten verdiyseniz, Kimliğinizin çalınıp çalınmadığını görmek için bu adımları izleyin.

Kimlik hırsızlığı korumasını kullanmanın en iyi kısımlarından biri, kimlik hırsızlığı sigortasını içerebilmesidir. Kayıpları ve yasal masrafları karşılamak için 1 milyon dolara kadar ve beyaz eldivenli bir dolandırıcılık çözüm ekibi ABD merkezli vaka yöneticisi kayıpları telafi etmenize yardımcı olur. Kendinizi kimlik hırsızlığından nasıl koruyacağınızla ilgili ipuçlarımı ve en iyi seçimlerimi görün.

DAHA: UNUTULMAZ ANNELER GÜNÜ HEDİYELERİ 2024

Kurt'un önemli çıkarımları

Tüm çabalarımıza ve niyetlerimize rağmen, hepimiz bir noktada kimlik avı dolandırıcılığına yakalanacak veya düşmüşüzdür. Kaçınılmaz olanın korkusunun dijital yaşamınızı terörize etmesine izin vermek yerine, hata yapsanız bile dolandırıcılardan bir adım önde olmak için yukarıda sıralanan ihtiyati adımları atın.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Teknoloji şirketlerinin siber tehditlere karşı kullanıcı güvenliğini hangi yollarla daha da artırabileceğini düşünüyorsunuz? adresine yazarak bize bildirin. Cyberguy.com/Contact.

Daha fazla teknik ipucum ve güvenlik uyarım için şu adrese giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun: Cyberguy.com/Newsletter.

Kurt'a bir soru sorun veya hangi hikayeleri ele almamızı istediğinizi bize bildirin.

En çok sorulan CyberGuy sorularının yanıtları:

Telif hakkı 2024 CyberGuy.com'a aittir. Her hakkı saklıdır.

Kurt “CyberGuy” Knutsson, sabahları “FOX & Friends” programında Haberler ve FOX Business'a yaptığı katkılarla hayatı daha iyi hale getiren teknolojiye, donanıma ve cihazlara derin bir sevgi besleyen ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknik bir sorunuz mu var? Kurt'un ücretsiz CyberGuy Bültenini edinin, sesinizi, hikaye fikrinizi veya yorumunuzu CyberGuy.com'da paylaşın.