Keçiler, Google ve oyunlar: Bir teknoloji devinin yapay zekayı video oyunları oynaması için eğitme çabasının gelecekteki etkisi

Şaibe

Member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

Geçerli bir e.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

Google, video oyunlarını insan gibi oynayabilen, oyunculardan emir alabilen ve sonunda gerçek dünyaya bile etkileri olabilecek bir yapay zeka sistemi geliştirdi.

SIMA araştırma ekibi bu ayın başlarında bir Google DeepMind gönderisinde “Bu çalışma yüksek oyun puanları elde etmekle ilgili değil” diye yazdı. “Tek bir video oyunu oynamayı öğrenmek bile bir yapay zeka sistemi için teknik bir başarıdır, ancak çeşitli oyun ayarlarındaki talimatları izlemeyi öğrenmek, her ortam için daha yararlı yapay zeka aracılarının kilidini açabilir.”

Ölçeklenebilir Eğitilebilir Çoklu Dünya Aracısı anlamına gelen SIMA, belirli bir oyunda yerleşik olan tipik bir bilgisayar oynatıcısı gibi değildir. Bunun yerine, yapay zeka aracısı, görüntü tanıma ve ana dil komutları yoluyla bir insan gibi birlikte oynar ve öğrenir ve klavye ve fare çıkışlarıyla oynar.

YAPAY ZEKA (AI) NEDİR?

DeepMind gönderisine göre “SIMA'nın yalnızca 3 boyutlu ortam tarafından sağlanan görüntülere ve kullanıcı tarafından verilen doğal dildeki talimatlara ihtiyacı var.”

Şimdilik yapay zeka ajanı yalnızca bir araştırma projesidir. Görevleri yerine getirebilen insan oyunculara eşlik etmesi amaçlanıyor.

Google araştırmacıları, “SIMA bir oyunu kazanmak için eğitilmedi; onu çalıştırmak ve kendisine söyleneni yapmak için eğitildi” diye yazdı.

Google, SIMA'nın eğitilmesine ve test edilmesine yardımcı olmak için aralarında Hello Games ve Embracer'ın da bulunduğu sekiz oyun geliştiricisiyle çalıştı. Programın görev odaklı olmasını sağlama hedeflerinin bir parçası olarak araştırmacılar, öncelikle SIMA'yı No Man's Sky ve oyuncuların kaosa neden olan bir keçiyi kontrol ettiği tuhaf bir oyun olan Goat Simulator 3 gibi açık oyun ortamları konusunda eğitti.

ARTIK YAPAY ZEKA SESLERİ KLONLAYABİLDİĞİNE GÖRE, VİDEO OYUNU AKTÖRLERİNİN SEÇENEKLERİ AĞIRLIKLANDIRMASI GEREKİYOR

Google ekibi, “Bu araştırma, bir aracının çok çeşitli oyun dünyalarını anlayabildiğini ve bu dünyalardaki görevleri insan gücü gibi yerine getirmek için doğal dildeki talimatları takip edebildiğini ilk kez gösterdiğini gösteriyor” diye yazdı.

SIMA şu ana kadar sola dönmek ve merdivene tırmanmak gibi yaklaşık 600 temel beceriyi öğrendi. Google araştırmacıları sonunda AI temsilcisinin daha önce hiç oynanmadığı ve özel bir eğitim almadan oyunlara uyum sağlayabilmesini istiyor.



Nvidia, yapay zeka yetenekleriyle donatılmış gerçek dünya robotları geliştiriyor. (Justin Sullivan/Getty Images)


Ancak sonuçta Google, SIMA araştırmasının “çevrimiçi ve gerçek dünyada insanlara yardımcı olacak şekilde çok çeşitli görevleri anlayabilen ve güvenli bir şekilde yerine getirebilen daha genel yapay zeka sistemleri ve aracılarına” doğru ilerlemesini umuyor. blog yazısında.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Araştırmacılar, “Araştırmamız, gelişmiş yapay zeka modellerinin yeteneklerini bir dil arayüzü aracılığıyla yararlı, gerçek dünyadaki eylemlere nasıl dönüştürebileceğimizi gösteriyor” diye ekledi.

Ancak SIMA'nın, örneğin No Man's Sky'daki görevlerinin yalnızca üçte birini başarıyla tamamlaması nedeniyle temel video oyunu oynamaya bile hazır olması için henüz çok uzun bir yol var.

SIMA araştırmacıları şöyle yazdı: “SIMA ve diğer ajan araştırmalarının, yapay zeka sistemlerinin nasıl daha yararlı hale gelebileceğini daha iyi anlamak için video oyunlarını sanal alan olarak kullanabileceğini umuyoruz.”