Dünyanın ilk jet kıyafeti yarışı, insanları uçurmayı ekstrem bir spora dönüştürüyor

Şaibe

Member
Iron Man gibi uçmak ne kadar havalı olurdu? Yerin üzerinde uçmak ve rüzgarı yüzünüzde hissetmek harika olmaz mıydı? Öyleyse tahmin et?

Bir grup yarışmacı çok yakında bu duyguyu deneyimlemek üzere. Nasıl? Dünyanın ilk jet kıyafeti yarışının bir parçası olarak.

Etkinlik, 28 Şubat'ta Dubai Limanı'ndaki Dubai Boat Show sırasında gerçekleşecek.

Muhtemelen jet kıyafeti yarışının ne olduğunu merak ediyorsunuz. Endişelenme, yalnız değilsin. Bu (kelimenin tam anlamıyla) yükselişe geçen yeni bir spor.

GÜVENLİK UYARILARI, HIZLI VİDEO İPUÇLARI, TEKNOLOJİ İNCELEMELERİ VE SİZİ DAHA AKILLI HALE GETİRECEK KOLAY NASIL YAPILIRLARI İÇEREN KURT'UN ÜCRETSİZ CYBERGUY HABER BÜLTENİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN



Jet elbiseli pilot (Yerçekimi Endüstrileri)

Jet kıyafeti yarışı nedir?


Jet kıyafeti yarışı, Gravity Industries'in 2020 yılında Bermuda'daki ilk yarışından bu yana üzerinde çalıştığı bir spordur. 1500 beygir gücünde jet kıyafeti giyen pilotların özel olarak tasarlanmış bir parkurda birbirleriyle yarıştığı bir spordur. Parkur, pilotların geçmesi gereken çeşitli engellerden ve kontrol noktalarından oluşur. Yarışlar hız, doğruluk ve stile göre zamanlanır ve değerlendirilir.


JE takım elbise 2


Jet kıyafeti giymiş birden fazla pilot (Yerçekimi Endüstrileri)

Jet kıyafeti nasıl çalışır?


Yerçekiminin jet kıyafetleri daha önce gördüğünüz diğer uçan makinelere benzemiyor. Yakıt deposu sırt çantasına entegre edilmiş üç jet türbininden ve pilotun kollarına bağlı dört türbinden daha oluşurlar.

Pilot, kollarını hareket ettirerek elbisenin itişini ve yönünü kontrol eder, bu da onu uçmanın son derece fiziksel ve çevik bir yolu haline getirir. Elbise maksimum 85 mil hıza ulaşabilir ve güvenlik nedeniyle normalde sert araziden 10 fit ve sudan 13 fit uzakta uçabilir. Dolu bir depo için ortalama uçuş süresi beş dakikadır.

ÜCRETSİZ CYBERGUY HABER BÜLTENİ İLE DAHA FAZLA GÜVENLİK UYARILARIMI, HIZLI İPUÇLARI VE KOLAY VİDEO EĞİTİMLERİMİ ALIN – BURAYA TIKLAYIN


JET kıyafeti 3


Jet elbiseli pilot (Yerçekimi Endüstrileri)


DAHA FAZLASI: BU BİR KUŞ, BİR YER, HAYIR, UÇAN BİR JETSKİ

Jet kıyafeti yarışı nasıl olacak?


Yedi ila sekiz pilot bir devre yarışında yarışacak ve bu, engeller, dönüşler ve yükseklik değişiklikleri içeren zorlu bir parkurda ilerlemek zorunda kalacak olan pilotlar için bir beceri, dayanıklılık ve sinir testi olacak. Yarış, jet motorlarıyla havada uçan pilotların inanılmaz görüntüsüne ve sesine tanık olacak izleyiciler için de adeta bir gösteri olacak.

BURAYA TIKLAYARAK FOX BUSINESS'I HAREKETE GEÇİRİN


jet kıyafeti 4


Jet elbiseli pilot (Yerçekimi Endüstrileri)


DAHA FAZLA: DÜNYANIN İLK ELEKTRİKLİ UÇAN ARACI KALKINMAYA HAZIRLANIYOR

Jet kıyafeti yarışının arkasında kim var?


Jet kıyafeti yarışı, Gravity Industries'in kurucusu ve baş test pilotu Richard Browning'in buluşudur. İnsan uçuşunun potansiyelini sergileyen ve insanlara hayallerinin peşinden gitme konusunda ilham veren yeni bir spor yaratmak istediğini söylüyor.

Browning, “Yerçekimi Yarışı Serimiz, Formula 1'e benzer yüksek oktanlı içgüdüsel heyecan ve drama vaat ediyor” dedi. “Sadece uçuş ve yarış gösterisi düzenlemekle yetinmeyeceğiz; yarışmacılar için manevra kabiliyeti, doğruluk ve uçuş hızı gerektiren zorlu mücadeleleri içeren uçuş yolu ile etkinlikteki rekabetin ve heyecanın yoğunluğunu da artırmayı hedefliyoruz. Daha sonra ilk üç sıra için yarışacak ve podyuma çıkacak en iyi dört yarışmacı.”

Gravity Industries, insanlara jet kıyafeti ile uçmayı deneyimlemeleri için uçuş eğitimi, uçuş deneyimleri ve özel jet kıyafetleri gibi çeşitli fırsatlar sunuyor. Bu, bu yılın sonlarında Skydive Dubai'de deneyimlenebilecek.

FOXNEWS.COM'DA DAHA FAZLA SPOR HABERİNE ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN


Richard Browning'in fotoğrafı


Richard Browning (Yerçekimi Endüstrileri)


DEVAMINI OKU: DEVRİMCİ UÇAN SPOR ARACI İLK UÇUŞUNU TAMAMLADI

Jet kıyafetini nasıl izleyebilirim veya deneyebilirim?


Jet Suit Yarışını canlı izlemek istiyorsanız, yarış 28 Şubat'ta Dubai Boat Show kapsamında Dubai Limanı ile Skydive Dubai arasındaki bölgede gerçekleştirilecek. Gravity Industries'e göz atın sosyal medya daha fazla ayrıntı için.

Veya maceraperest hissediyorsanız ve kendi başınıza bir jet kıyafeti uçurmayı denemek istiyorsanız, Gravity ile 8.500 $ karşılığında tam bir uçuş eğitimi günü veya 3.500 $ karşılığında yarım gün rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ve eğer bir jet kıyafeti sahibi olmak konusunda gerçekten ciddiyseniz, 483.000 $ artı vergi karşılığında bir tane satın alabilirsiniz.


jet takım elbise 6


Jet Suit Yarışı reklamı (Yerçekimi Endüstrileri)

Kurt'un önemli çıkarımları


Jet kıyafeti yarışı, daha önce gördüğünüz hiçbir şeye benzemeyen yeni, kalp atışlarını hızlandıran bir spordur. Yer çekimine meydan okumaya ve birbirleriyle yarışmaya hazır, jet kıyafetleri giyen gözüpek pilotları hayal edin. Engellerin üzerinden dönüp dolaşarak insanların havada yapabileceklerinin sınırlarını zorlayacaklar. Adrenalinden, hızdan ve bir sürü “vay be”den bahsediyoruz. Bu spor yeni boyutlara ulaşacak mı? Kalkıp kalkmayacağını ve buradan nereye gideceğini görmek ilginç olacak.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Havalı bir aksiyona katılmayı ve kendiniz için bir jet kıyafeti denemeyi düşünür müsünüz? Neden ya da neden olmasın? adresine yazarak bize bildirin. Cyberguy.com/Contact

Daha fazla teknik ipucum ve güvenlik uyarım için şu adrese giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun: Cyberguy.com/Newsletter

Kurt'a bir soru sorun veya hangi hikayeleri ele almamızı istediğinizi bize bildirin

En çok sorulan CyberGuy sorularının yanıtları:

Telif hakkı 2024 CyberGuy.com'a aittir. Her hakkı saklıdır.



Kurt “CyberGuy” Knutsson, sabahları “FOX & Friends” programında Haberler ve FOX Business'a yaptığı katkılarla hayatı daha iyi hale getiren teknolojiye, donanıma ve cihazlara derin bir sevgi besleyen ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknik bir sorunuz mu var? Kurt'un CyberGuy Haber Bültenini alın, sesinizi, hikaye fikrinizi veya yorumunuzu CyberGuy.com'da paylaşın.