Bu UPS sahte çek planı tarafından dolandırıldım

Şaibe

Member
Ne yazık ki, bir UPS zarfı içinde beklenmedik bir çek aldıysanız, bu bir dolandırıcılıktır.

Bugün pek çok Amerikalı gibi ben de UPS hesabımı ele geçiren bazı çevrimiçi dolandırıcıların hedefi oldum. Bir dolandırıcı, UPS hesabımı hackleyerek ertesi gün çeşitli sahte şirketlerden her birinin içinde sahte çek içeren zarflar göndermek için gecelik nakliye ücretlerinde on binlerce dolar talep etti. Şans eseri, UPS’ten hesabımdaki hareketle ilgili bir bildirim aldım ve zarflardan birkaçı teslim edilemedi diyerek adresime iade edildi. İşte o zaman, UPS zarflarının içindeki çeklerin toplamının 100.000 doları aştığını buldum.

Hesabımdan 40.000 dolar tahsil edildi ve hala artıyor. Bu, her iki tarafın da kurbanı olmamak için dikkat etmeniz gereken büyük bir aldatmacadır. Bu UPS ertesi gün çek dolandırıcılığının nasıl çalıştığı düpedüz aldatıcıdır.

KURT’UN GÜVENLİK ALARMLARI, HIZLI İPUÇLARI, TEKNİK İNCELEMELER VE SİZİ DAHA AKILLI YAPABİLECEK KOLAY NASIL YAPILIR BİLGİLERİ İÇEREN ÜCRETSİZ CYBERGUY BÜLTENİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN



Postayla gelen sahte UPS çeklerine dikkat edin ( )


Bu sahte çek UPS dolandırıcılığı nasıl çalışır?

İşte bu sahte çek UPS dolandırıcılığı nasıl sonuçlanıyor. Kurbanları posta yoluyla, özellikle UPS aracılığıyla hedefler. Genellikle UPS Next Day Air aracılığıyla gönderilen resmi görünümlü bir zarf, adınıza düzenlenmiş bir çek içeren, size adreslenmiş olarak ulaşacaktır.

Bir çek beklemiyorsanız, bu muhtemelen hileli bir çek bozdurmak için bir dolandırıcılık taktiğidir. Bu çeki bozdurursanız veya hesaplarınızdan herhangi birine yatırırsanız, muhtemelen ya geri döndüğünü ya da daha da kötüsü, hesabınızdan çekilen para miktarını görürsünüz.

Dolandırıcı, size yanlışlıkla fazla ödeme yapıldığını ve bir kısmının geri gönderilmesi gerektiğini söyleyen bir takip postası gönderecektir. Kurban 12.000$’lık bir çek aldığı için hâlâ mutludur, örneğin, 3.000$’lık bir çeki havadan 9.000$ netleştirdiğini düşünerek memnuniyetle geri postalar. Bu bir tuzak ve tek iyi çek, sahtekarın orijinal cömert çekinin iyi olmadığını fark etmeden önce ona geri gönderdiğiniz çek.

Dolandırıcılar, bu sahte çekleri göndermek için genellikle çalıntı banka hesabı bilgilerini kullanırlar ve paranın var olmadığını öğrenmeden çeki yatırmanızı umarlar.

Dikkat edilmesi gereken kırmızı bayraklar

1. Birdenbire çek almak


Beklemediğiniz birinden bir çek alırsanız, bu konuda otomatik olarak çok tereddütlü olmalısınız. Bir çek beklediğiniz bazı durumlar olabilir, ancak yine de bazı kırmızı bayraklara dikkat etmelisiniz.

2. Çekin taahhüt edilenden daha yüksek bir tutar için olması

Bir işverenden veya şirketten bir çek bekliyor olsanız bile, çekte yazan tutar taahhüt edilenden daha yüksek bir rakam içinse, bu büyük bir tehlike işaretidir. Bir Monopoly oyununda olduğunuzu ve sizin lehinize bir banka hatası olduğunu varsaymayın – size “fazla olanı saklamanız” söylenmiş olsa bile. Tipik olarak, fazla ödeme, fazladan paranın hileli olduğu anlamına gelir ve ya parayı iade etmeniz için sizinle iletişime geçilir ya da bu para, çeki yatırdığınız hesaptan otomatik olarak çekilir.

SEVDİKLERİMİZDEN YAŞLILARA YÖNELİK TELEFON DOLANDIRICILIĞINI NASIL ÖNLENİR

3. Çeki kimin hangi banka aracılığıyla gönderdiğine dikkatlice bakın


Bu bariz görünebilir, ancak kaç kişinin bu bilgiyi gözden kaçırdığına şaşıracaksınız. Çeki kimin imzalayıp hangi kurum aracılığıyla gönderdiğini kontrol etmek bazen çekin sahte olduğunu kolayca belirlemenize yardımcı olabilir.

Adınızı ve adresinizi nasıl buldular?

Tamamen rastgele bir şekilde bu dolandırıcılığın kurbanı olmak mümkündür. Ancak, dolandırıcılar genellikle bilgilerinizi bir tuzağa düştüğünüzü fark etmediğiniz diğer yöntemlerle toplar.

Dolandırıcıların bilgilerinizi toplamasının yaygın yolları:

1. İş ilanı


Dolandırıcılar genellikle “evden çalışma” pozisyonları için iş ilanları yayınlar; burada çevrimiçi gizli müşteri, iade gönderisi işleyicisi veya bordrolu biri gibi bir pozisyona kaydolursunuz. başvururken dikkatli olun herhangi adresiniz gibi herhangi bir kişisel bilgiyi vermeden önce yasal bir şirket olduğunu onaylayın.

2. Çevrimiçi müzayede veya satış

Çevrimiçi olarak herhangi bir şey satıyorsanız, bu, bir dolandırıcının bilgilerinizi ele geçirmesinin büyük bir yoludur. Örneğin Craigslist’te bir şey satıyorsanız ve size fazla ödeme yapmaya istekli biriyle veya zamanı geldiğinde gerçekten fazla ödeme yapan biriyle temasa geçerseniz, bu genellikle bir dolandırıcının işaretidir. Fazla ödedikleri paralar çalınacak ve bu para iade edildiğinde, ister sizin ister bankanın sahte para olarak yakalaması nedeniyle hesabınızdan çekilecek. Çevrimiçi satış yaparken herhangi birine adresinizi vermeyin ve çekle değil, yalnızca Paypal Ürün ve Hizmetleri üzerinden yapılan satın almaları kabul edin.


UPS çek dolandırıcılığı postayla geliyor


Resimde bir çek defteri gösterilmektedir


DOLANDIRICILARIN BANKA HESAPLARINIZA ERİŞİMİNE NEDEN OLABİLECEĞİ 3 BÜYÜK HATA

DAHA FAZLASI İÇİN SCAM & GÜVENLİK UYARILARIÜCRETSİZ CYBERGUY RAPOR BÜLTENİME BURADAN ABONE OLUN CYBERGUY.COM/BÜLTEN

3. Kişi arama siteleri


İnsanlar arama sitelerinde bilgilerini mahkeme belgeleri ve seçmen kayıt formları gibi kamuya açık kayıtlardan alır. Korkunç olan şey, kimlik hırsızları da dahil olmak üzere bilgisayarı olan herkesin bu bilgilere erişebilmesidir.

Siber takipçiler ve şantajcılar, yalnızca birkaç önemli bilgi parçasıyla, hakkınızda daha fazla bilgi edinmek için insan arama sitelerini kullanabilir. Bu dolandırıcılar, bu ilk bilgi parçasıyla sizi bankanız gibi davranarak arayabilir ve bu ilk bilgilerin bir kısmını size geri okuyarak sizi kazanabilir. Gardınızın düşmesini umarak, daha sonra bankanızı aramak, şifrelerinizi sıfırlamak ve finansal hesaplarınızı ele geçirmek için sizden daha fazla kişisel bilgi almaya çalışacaklar.

Kontrolü ele almak: bilgilerinizi veri simsarlarından kaldırmak

Bu endişe verici görünse de, bu konuda yapabileceğiniz bir şey var. Veri simsarlarının bilgilerinizi kaldırmasını isteyebilirsiniz. Bunu, her bir veri komisyoncusu sitesiyle tek tek iletişime geçerek yapabilirsiniz. Ancak bazı popüler sitelerden verilerinizi silmeyi başarsanız bile silinmiş olarak kalacağının garantisi yoktur. Veri komisyoncusu siteleri, az önce sildiğiniz bilgileri tekrar tekrar satabilir. Bu, kaldırma taleplerinizi sürekli izlemeniz ve güncellemeniz gereken sinir bozucu bir durum yaratır. Verilerinizle bir köstebeği vurmak gibi. Ne yazık ki, bu sitelerin etkili bir düzenlemesi veya gözetimi yoktur, bu nedenle bu dijital ormanda kendi başının çaresine bakmak zorundasın. Ve yalnızca ABD’de yüzlercesi varken, bu göz korkutucu bir görev olabilir. İşte bu noktada evden eve nakliyat hizmetleri devreye giriyor.

Kaldırma hizmetine yatırım yapın

Hiçbir hizmet tüm verilerinizi internetten kaldırmayı vaat etmese de, bilgilerinizi yüzlerce siteden daha uzun bir süre boyunca sürekli olarak kaldırma sürecini sürekli olarak izlemek ve otomatikleştirmek istiyorsanız, bir kaldırma hizmetine sahip olmak harikadır.

Şu adrese giderek kendinizi internetten çıkarmak için ipuçlarıma ve en iyi seçimlerime bakın: Cyberguy.com/Delete.

Postada bir çek alırsanız ne yapmalısınız?

1. Para yatırma


Hesabınıza yatırarak veya bozdurarak gerçek olup olmadığını zor yoldan öğrenmediğinizden emin olun. Çekin FDIC sigortalı bir kurum aracılığıyla gönderilip gönderilmediğini kontrol etmek için FDIC’nin Bank Find Suite’ini kullanabilirsiniz.

2. Bildirin


Dolandırıcılıkla mücadele etmek için rapor verin


Dolandırıcılığın gerçekleşmesini önleyin veya bununla mücadele edin ( )


UPS aracılığıyla sahte bir çek aldıysanız, bunun bir örneğini onlara [email protected] adresinden gönderebilirsiniz.

Ayrıca, https://reportfraud.ftc.gov adresinden Federal Ticaret Komisyonuna (FTC) bildirin.

USPS aracılığıyla bir çek alırsanız, https://www.uspis.gov/report adresini ziyaret ederek Amerika Birleşik Devletleri Posta Teftiş Servisi’ne bildirebilirsiniz.

Kurt’un önemli çıkarımları

Bir UPS zarfının içinde istenmeyen bir çek alırsanız, bunun bir dolandırıcılık olduğu %99,9 oranında kesindir. Beklenmedik bir şekilde veya beklenenden daha büyük miktarda bir çek almak gibi kırmızı bayraklara dikkat edin. Dolandırıcılar genellikle kişisel veya mali bilgileri iş ilanları, çevrimiçi satışlar veya açık artırmalar yoluyla elde eder, bu nedenle herhangi bir hassas bilgiyi ifşa etmekten kaçının. Size sahte bir çek gönderildiğinden şüpheleniyorsanız, ilgili makamlara haber verin ve ne pahasına olursa olsun çeki yatırmaktan kaçının. Kendinizi olası dolandırıcılıklardan korumak ve finansal güvenliğinizi sağlamak için uyanık ve bilgili kalmanın çok önemli olduğunu unutmayın.

Postada hiç beklenmedik bir çek veya ödeme aldınız mı? Nasıl hallettin? Aşağıdaki yorumlarda bana bildirin.

HABERLER SUNULDU

Postada hiç beklenmedik bir çek veya ödeme aldınız mı? Nasıl hallettin? adresinden bize yazarak bana bildirin. Cyberguy.com/İletişim.


daha fazlası için dolandırıcılık ve güvenlik uyarılarıadresine giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olunCyberguy.com/Bülten.

Telif Hakkı 2023 CyberGuy.com. Her hakkı saklıdır.



Kurt “CyberGuy” Knutsson, “FOX & Friends”te sabahları Haberler & FOX Business’a yaptığı katkılarla hayatı daha iyi hale getiren teknolojiye, donanıma ve araçlara derin bir sevgi besleyen, ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknik bir sorunuz mu var? Kurt’un CyberGuy Haber Bültenini alın, CyberGuy.com’da sesinizi, bir hikaye fikrinizi veya yorumunuzu paylaşın.