Bu sahte paket teslimatı bildirimlerine kanmayın

Şaibe

Member
Siber suçlular, sizi fatura, makbuz veya diğer belgelere benzeyen görsellere tıklamanız için kandırmayı içeren yeni bir kimlik avı dolandırıcılığıyla yine iş başında. Bunlar yasal değildir ve cihazlarınıza güvenliğinizi ve gizliliğinizi tehlikeye atabilecek kötü amaçlı yazılım yükleyebilecek bağlantılar içerir.

GÜVENLİK UYARILARI, HIZLI İPUÇLARI, TEKNOLOJİ İNCELEMELERİ VE SİZİ DAHA AKILLI HALE GETİRECEK KOLAY NASIL YAPILIRLARI İÇEREN KURT’UN ÜCRETSİZ CYBERGUY BÜLTENİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Bilgisayar korsanları bir e-postadaki resimlere tıklamanızı nasıl sağlar?


Yeni trend, paketlerinizin bilinmeyen nedenlerden dolayı teslim edilemeyeceği konusunda sizi uyaran sahte teslimat bildirimleri göndermektir.

E-posta tamamen bir resimdir ve sorunu çözmek için adresinizi girmenizi isteyen bir bağlantı içerir.

Mesaja hızlı bir şekilde bakıldığında bunun bir sahtekarlık olup olmadığını anlamak zor olabilir. İnsanların günlük olarak sipariş ettiği ve aldığı paketlerin sayısı göz önüne alındığında, birçok kişinin neden bu dolandırıcılığa düştüğünü anlamak mümkün.

ÜCRETSİZ CYBERGUY HABER BÜLTENİ İLE GÜVENLİK UYARILARI ALIN – BURAYA TIKLAYIN

Gönderenin e-posta adresini bir dedektif gibi kontrol edin


Yakın zamanda FedEx gibi büyük bir paket teslimat şirketinden geldiğini iddia eden bir e-posta aldıysanız gönderenin e-postasına yakından bakın.

Bu şirketlerin gerçek e-posta adreslerini aramak için güvenilir arama motorunuzu kolayca kullanabilirsiniz; aldığınız e-posta bu adresle eşleşmiyorsa bunun büyük olasılıkla bir dolandırıcılık olduğunu anlarsınız.

Örneğin, aşağıda aldığımız kimlik avı e-postasında, bunun FedEx’ten gelmesi gerektiğini ancak gönderenin e-posta adresinin “@facientuantulate.com” olduğunu göreceksiniz.

FAVORİ UYGULAMANIZ ÖZEL BİLGİLERİNİZİ SATIYOR MU?



Gönderenin e-posta adresini içeren sahte bir e-posta örneği. (CyberGuy.com)


Dolandırıcının görselin üstüne nasıl bir oynat butonu eklediğini görüyor musunuz? Sizi resme tıklayıp tuzaklarına düşmeye ikna etmek istiyorlar.

Peki kullandıkları kelimelere dikkat ettiniz mi? “Paketinizi teslim edemedik” dediler, bu yüzden otomatik olarak merak eder ve hangi paketi kaçırdığınızı öğrenmek için tıklamak istersiniz.

Bilgisayar korsanları sizi kimlik avı web sitelerine kandırmak için görselleri nasıl kullanıyor?


Tipik olarak, bir bilgisayar korsanı bir kimlik avı e-postası gönderdiğinde, bu, sizi sahte bir web sitesine yönlendiren (çoğunlukla Amazon gibi yasal bir site olarak gizlenen ve Amazon ile hiçbir ilgisi olmayan) tıklamanız istenen bir bağlantıdan oluşur. sahtekarlık.)

Dolandırıcının odak noktası, kişisel bilgilerinizi vermeniz için acil bir ihtiyaç yaratmaktır. Daha da kötüsü, bu yeni teknik, bilgisayar korsanlarının bağlantılar yerine görseller kullanmasına neden oluyor ve bu pislikler bizi kandırmayı bir bilim haline getirdiği için yayılıyor.

Cihazlarınızı saldırıya uğramaktan korumanın en iyi yolu

Kimlik avı e-postaları tarafından dolandırılmaktan nasıl kaçınabilirim?


Güvenebileceğinize inandığınız bir kaynaktan geldiğini düşünseniz bile, herhangi bir e-postayı açtığınızda aklınızda bulundurmanız gereken birkaç önlem vardır. İşte bazı ipuçlarımız.

DAHA FAZLASI: DEVASA SİBER SALDIRI MİLYONLARI VURUYOR: RİSK ALTINDA MISINIZ?

Resim tabanlı kimlik avına kanmayın


Kimlik avı mesajları, dikkatli bir şekilde okursanız daha kolay tespit edilebilir çünkü bunlarda genellikle yazım ve dil bilgisi hataları bulunur. Bilgisayar korsanları yalnızca görselleri kullanarak bu hatalardan kaçınabilir ve görsele tıklamanızı sağlayabilir.

Resimler, FedEx, USPS, UPS veya DHL gibi bir paket teslimat şirketinden gelen e-postada görebileceğiniz büyük tanıtım afişleridir, dolayısıyla bunu hemen ikinci kez tahmin edemeyebilirsiniz.

Resme tıkladığınızda şifrelerinizi ve diğer hassas bilgilerinizi çalmak üzere tasarlanmış kimlik avı sitelerine yönlendirilirsiniz.

BİLİRSİNİZ VEYA BİLİNMEYEN BİR HACKER HEDEFİSİNİZ


Kadın üzgün ve ellerini başına koyuyor.


Kadın, kimlik avı e-postasına yanıt vermek ve hassas bilgileri vermek üzere kandırıldı. (CyberGuy.com)


SİZİ DAHA AKILLI HALE GETİRECEK HIZLI İPUÇLARI, TEKNOLOJİ İNCELEMELERİ, GÜVENLİK UYARILARI VE KOLAY NASIL YAPILIRLARI İÇEREN KURT’UN ÜCRETSİZ BÜLTENİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Resimlere, bağlantılara tıklamayın veya ekleri açmayın


Bilinmeyen bir gönderenden istenmeyen bir e-posta alırsanız ve bu e-postada bağlantılar, ekler veya bu durumda tıklamanız istenen resimler varsa, bu büyük bir tehlike işaretidir. Bunlardan herhangi birine tıklamak başınızın belaya girmesine neden olabilir ve sizi ve kişisel verilerinizi haberiniz olmadan çok geç olana kadar karanlık ve tehlikeli bir yola sürükleyebilir.

Bu, dolandırıcıların sizi kimlik avı web sitelerine girmeye ikna etmelerinin ana yollarından biridir. Bu nedenle, gönderene körü körüne güvenmediğinizden ve size sundukları her şeye tıklamadığınızdan veya açmadığınızdan emin olun.

DAHA FAZLASI: BİNLERCE SAHTEKAR WEB SİTESİNİN BANKACILIK BİLGİLERİNİZİ ÇALMAK İÇİN EN İYİ MARKALARI TAKLİT ETTİĞİ KEŞFEDİLDİ


Adam şok olmuş bir yüzle dizüstü bilgisayarına bakıyor.


Adam dolandırıcılığa düştüğünü anlayınca üzüldü. (CyberGuy.com)

Duygularınızın sizi ele geçirmesine izin vermeyin


E-postanızı kontrol ederken, bilgisayar korsanlarının ve dolandırıcıların sizi kandırmak için sıklıkla sinsi taktikler kullandığını unutmamak gerçekten önemlidir.

Yaygın olarak kullanılan yöntemlerden biri, panikleyeceğinizi ve kötü amaçlı bağlantılara tıklayacağınızı veya kimlik avı e-postalarına düşünmeden yanıt vereceğinizi umarak aciliyet duygusu yaratmaktır.

Dolayısıyla burada önemli olan sakin kalmak, duygularınızın sizi ele geçirmesine izin vermemek ve gönderene yanıt vermemek veya onunla işbirliği yapmamaktır.

ÜCRETSİZ CYBERGUY HABER BÜLTENİ İLE GÜVENLİK UYARILARI ALIN – BURAYA TIKLAYIN

İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştir


Mümkün olduğunda iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin. Bu, şifrenize ek olarak telefonunuza gönderilen kod gibi ikinci bir doğrulama biçimi gerektirerek ekstra bir güvenlik katmanı ekler.

İyi bir antivirüs korumasına sahip olun


Verilerinizin ihlal edilmesine karşı kendinizi korumanın en iyi yolu, tüm cihazlarınızda antivirüs korumasının kurulu olmasıdır.

Cihazlarınızda aktif olarak çalışan güçlü bir antivirüs yazılımına sahip olmak, sisteminizde algılanabilen kötü amaçlı yazılımlara karşı sizi uyaracak, kimlik avı e-postalarındaki bilinen kötü amaçlı resimlere veya bağlantılara tıklamaya karşı sizi uyaracak ve sonuçta saldırıya uğramanıza karşı korunmanıza yardımcı olacaktır.

Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarınız için en iyi antivirüs korumasına ilişkin uzman incelememize bakın.

Şüpheli e-postaları ilgili yetkililere bildirin


Kimlik avı e-postası alırsanız, onu silmeyin veya dikkate almayın. Bunun yerine durumu gönderenin e-posta sağlayıcısına, e-posta sağlayıcınıza ve Federal Ticaret Komisyonu’na (FTC) bildirin.

Ayrıca e-postayı, internet servis sağlayıcıları, güvenlik sağlayıcıları, finansal kurumlar ve emniyet teşkilatlarından oluşan bir koalisyon olan Kimlik Avı Önleme Çalışma Grubu (APWG) tarafından yürütülen bir hizmet olan [email protected] adresine de iletebilirsiniz.

Kimlik avı e-postalarını bildirerek başkalarının bu dolandırıcılıkların kurbanı olmasını önlemeye yardımcı olabilirsiniz.

SAHTE AMAZON REKLAMINA TIKLAMAK NASIL BİR MICROSOFT DESTEK DOLANDIRICILIĞINA YOL AÇABİLİR?

Kurt’un önemli çıkarımları


Kimlik avı saldırıları pek çok biçimde olabilir ve sizi tuzağa düşürmek ve kandırmak için görsel kullanma yönündeki son trend, istenmeyen bir e-postayı açarken dikkatli olmanın neden bu kadar önemli olduğunu hatırlatan bir başka örnektir.

Her zaman gönderenin e-posta adresini inceleyin, şüpheli resimlere, bağlantılara veya eklere tıklama dürtüsüne karşı koyun ve duygularınızın eylemlerinizi belirlemesine izin vermeyin.

Amerikalıları her zamankinden daha fazla hedef alan bu büyüyen siber tehditlere karşı mücadelede iki faktörlü kimlik doğrulama ve güvenilir antivirüs yazılımı bir zorunluluktur.

Bu kimlik avı e-postalarından birini alırsanız, bunu bildirmek için zaman ayırın; böylece yalnızca kendinizi korumakla kalmaz, aynı zamanda bu kötü niyetli programları engellemek amacıyla başkalarının da korunmasına yardımcı olursunuz.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Sizi kandırmak için görselleri kullanan bir kimlik avı e-postasıyla hiç karşılaştınız mı? Bunu nasıl anladınız ve kendinizi korumak için ne yaptınız? adresine yazarak bize bildirin. Cyberguy.com/Contact.

Daha fazla teknik ipucum ve güvenlik uyarım için şu adrese giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun: Cyberguy.com/Newsletter.

Telif hakkı 2023 CyberGuy.com’a aittir. Her hakkı saklıdır.



Kurt “CyberGuy” Knutsson, sabahları “FOX & Friends” programında Haberler ve FOX Business’a yaptığı katkılarla hayatı daha iyi hale getiren teknolojiye, donanıma ve cihazlara derin bir sevgi besleyen ödüllü bir teknoloji gazetecisidir. Teknik bir sorunuz mu var? Kurt’un CyberGuy Haber Bültenini alın, sesinizi, hikaye fikrinizi veya yorumunuzu CyberGuy.com’da paylaşın.