Artırılmış gerçeklik ve yapay zeka kullanarak askerleri eğitecek ‘çok oyunculu video oyunu’ gibi askeri metaveren

Şaibe

Member
Eski bir F-22 pilotu Haberler’e, Hava Kuvvetleri pilotlarına yönelik video oyunu benzeri bir eğitim simülatörünün, onlara gerçek hayattaki savaş harekâtlarında büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi.

Eski ABD Hava Kuvvetleri pilotu Dan Robinson, askeri metaevrenin, askerlerin yapay zeka ve artırılmış gerçeklik kullanarak yoldaşlarıyla etkileşime girdiği ve eğitim verdiği, dijital içeriği gerçek dünyanın üzerine yerleştiren sanal bir alan olduğunu söyledi. Şirketi Red 6, artırılmış gerçeklik eğitim teknolojisi geliştiriyor ve pilotların uçaklarını uçururken gördükleri dijital ekranlarda kampanya süresindeki savaşları simüle edebiliyor.

YAPAY ZEKA (AI) NEDİR?



Red 6’nın artırılmış gerçeklik özellikli kaskının içinden dost bir savaş uçağı görülüyor. (Kırmızı 6)


Robinson, “Bunu birkaç gün boyunca oynanan devasa çok oyunculu bir video oyunu olarak düşünün” dedi. “Bu artık bize kampanya düzeyinde bir eğitim yapmamıza, karadaki veya havadaki taktik operatörlerden hükümete kadar ulusal komuta yetkisini kullanmamıza olanak sağlıyor.”

“Metaveren açısından düşündüğümüz şey bu” diye devam etti. “İçinde antrenman yapabileceğimiz kalıcı, sürekli ve senkronize bir ortam.”

ASKERİ METAVERSE SAVAŞ KAMPANYALARINI ETKİLİ BİR ŞEKİLDE SİMÜLE EDECEK: TECH CEO


FOX NEWS DİJİTAL ORİJİNALLERİNİ BURADA İZLEYİN

Askerlere yönelik dijital eğitim (video oyunları oynamak da dahil) yıllardır askeri eğitimin bir parçasıydı. ABD Hükümeti Sorumluluk Ofisi’nin 1994 tarihli bir raporunda bilgisayar simülasyonlarının “ortak askeri eğitimin etkinliğini ve verimliliğini artırdığı” belirtiliyor ve bunların “zamandan ve paradan tasarruf sağlayabileceğini” de ekliyor.

2019 RAND Corporation analizine göre, savaş pilotlarını eğitmenin maliyeti yaklaşık 6 milyon dolardan 10 milyon dolara kadar değişiyor. Ayrıca Hava Kuvvetleri, F-22 uçuşunu gerçekleştirmek için saatte 33.000 dolardan fazla, F-35 uçuşunu gerçekleştirmek için 28.000 dolardan ve bir F-35 uçuşunu gerçekleştirmek için saatte 8.000 dolardan fazla harcıyor. F-16’ya göre Savunma Bakanlığı verileri.


Artırılmış gerçeklikle üretilmiş bir savaş uçağı.


Robinson, askeri meta verinin pilotların ilgili hedeflere karşı daha sık eğitim almasını sağladığını söyledi. (Kırmızı 6)


‘KÖPEK VE Pony GÖSTERİSİ’: GAZİLER, BÜYÜK YANIK ÇUKURU YASALARINDAN BİR YIL SONRA KANSER FAYDALARI ELDE ETMEK İÇİN MÜCADELE EDİYOR

Robinson, artırılmış gerçeklik simülasyonlarının pilotların askeri eylemlerinin sonuçlarından hızlı bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olduğunu söyledi.

Eski Hava Kuvvetleri pilotu Haberler’e “Gidip ilk gün bir görevi uçurursanız etki yaratırsınız” dedi. “Düşman, alıntı-alıntısız uyum sağlıyor. Ve şimdi ikinci görevi uçuruyorsunuz.”

Robinson, “Geleneksel olarak, savaş pilotları eğitim alırken yukarı çıkarız, uçarız, eğitim yaparız, aşağı ineriz, ineriz, görev hakkında bilgi veririz ve ertesi gün başka bir göreve uçmaya gideriz” dedi.

Air & Space Forces Magazine’e göre, Hava Kuvvetleri bu yıl pilotların eğitime alınmasında gecikmeler yaşadı ve 900’den fazla havacı eğitime girmeyi bekliyordu. Bu arada Hava Kuvvetleri yetkilileri, video oyunlarının ve dijital simülasyonların pilotlara etkili eğitim verdiğini biliyor ve yakın zamanda askeri tesislerde e-spor turnuvalarına ev sahipliği yapmak için kar amacı gütmeyen bir ulusal güvenlik şirketiyle ortaklık kurdu.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Robinson, Haberler’a şunları söyledi: “Tüm alanlardaki tüm savaşçıların açık havada ortak bir sentetik eğitim ortamında birbirine bağlı olduğu bir gelecek hayal ediyorum.” “Sonuçta, askeri meta veri tabanını bunun bir uzantısı olarak tanımlıyoruz.”

“Bu, eğitimde gerçekten ilginç bir paradigma değişikliği fırsatı sunuyor” diye ekledi.

Robinson’la yapılan röportajın tamamını izlemek için buraya tıklayın.

Ramiro Vargas eşlik eden videoya katkıda bulundu.


Matt Leach, Tampa, FL merkezli Fox Digital Originals’ın kıdemli yapımcısıdır.